• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Must kulla sära kadus kiiresti

  Nafta hind kukkus kolmapäeval kolme aasta kiireimas tempos, sest USA naftavarud suurenesid oodatust rohkem. Eile nafta hinna langus jätkus, kui spekulandid väljusid turult. ?Me näeme trendi pöördumist,? ütles Bank of America strateeg Richard Savage Bloombergile. ?Kuu aega tagasi polnud turul piisavalt naftat. Praegu ootame, millal ja kui palju vähendab OPEC tootmist.?
  Nafta hind langes eile New Yorgi kaubabörsi avanedes veel 2 protsenti, 44,56 dollarile barreli eest. Kolmapäeval kaotas must kuld oma väärtusest 7,4 protsenti, mis oli kolme aasta kiireim langus. Nafta hind on hoolimata viimaste päevade kukkumisest kerkinud käesoleval aastal 38 protsenti.
  Kauplejad, kes kasutavad tehnilist analüüsi, märkisid, et langus alla 45,25 dollari taset New Yorgi kaubabörsil andis müügisignaali. Varasem nafta hinna rekordiline tõus meelitas turule spekulante, kes panustasid musta kulla edasisele tugevnemisele. Analüütikute sõnul pole veel paljud riskifondid turult väljunud ja nad ootavad seetõttu languse jätkumist.
  USA kütusevarud suurenesid kahe protsendi võtta, 117,9 miljoni barrelini. Tegemist on suurima varude kasvuga viimase nelja kuu jooksul. USA rafineerimistehased töötlesid naftat täisvõimsuse lähedal. Naftat imporditakse jätkuvalt üle 10 miljoni barreli päevas.
  Naftakartelli OPEC liikmed kohtuvad 10. detsembril. Indoneesia ja Nigeeria delegatsiooni liikmed ütlesid, et nad ootavad naftatoodangu püsimist samal tasemel. OPEC pumpab 27 miljonit barrelit naftat päevas, ilma Iraaki arvestamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.