Ümbrikupalkade maksjad on sihikule võetud

ÄP 06. detsember 2004, 00:00

Tallinna ja Harju kolmes töövaidluskomisjonis on arutlusel olnud sadu ümbrikupalga juhtumeid, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Ümbrikupalga üle kaebavaid tööandjaid on nii palju, et pigem võiks rääkida juhtumitest, kus seda ei kaevata, rääkis ühte kolmest töövaidluskomisjonist juhtiv esimehe kohusetäitja Enn Reinsalu.

Reinsalu sõnul on ümbrikupalkade maksmises esikohal ehitusfirmad, õmblustööstus, kaubandus, väikesed transpordifirmad ja lisaks kõik keldribaarid. Ehkki maksuameti peadirektor Aivar Sõerd peab võitlust ümbrikupalkadega ametkondade koostöös väga oluliseks, on seni maksuametis leidnud tõestamist vaid vähesed ümbrikupalga juhtumid.

Hetkeseis: Võitlus ümbrikupalga maksjatega karmistub ja maksuamet on hakanud korraldama ka haaranguid. Siiski jäi konjunktuuriinstituudi andmetel veel 2003. aastal riigil ümbrikupalga tõttu maksudena saamata 1,6 miljardit krooni, mis on 0,4 miljardi võrra rohkem kui aasta varem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing