• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millega elavdada riskikapitali Eestis?

  Cambridge?i ülikooli ja Ameerika teadlaste koostööuuring ?The Legal Road to Replicating Silicon Valley? on uurinud erinevaid aspekte: millega valitsus saab toetada inno-vatiivse riskikapitali teket riigis. Akadeemikud uurisid riskikapitaliturgude toimimist 15 Euroopa ja Põhja-Ameerika riigis aastatel 1990 kuni 2002. Eesmärgiks oli leida, millised regulatiivse keskkonna mõjurid ja milline valitsuse tegevus on kõige positiivemalt mõjutanud riskikapitali investeeringute mahtu.
  Seni on valitsused pidanud väga tähtsaks efektiivsete börside loomist, et riskikapitaliinvestoritel oleks motivatsioon investeerida, ning teed, kuidas investeeringutest kasumlikult väljuda. Lisaks toodi uuringus välja mitmeid elemente, mis on mõjutanud riskikapitaliturgu.
  Uuring näitab, et kui riigi riskikapitalifondid moodustavad rohkem kui 20% turul olevast rahast, siis väheneb ettevõtjate jaoks saadaval olev raha 0,04% võrra SKPst.
  Heade ideede ja innovatiivse ettevõtluse areng on kahtlemata tähtis. Peame alustama tasa ja targu, et protsessi käigus leida parim lahendus riskikapitalistidele ja alustavatele ettevõtjatele. Regulatiivse keskkonna muutmine võib pikemas perspektiivis anda palju positiivsema efekti kui riigi rahaga erasektori initsiatiivi asendamine.
  Autor: Eero Elenurm
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.