• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukraina börs rõõmustab

  Möödunud pühapäeval toimunud Ukraina presidendi kordusvalimine, mis andis võidu läänemeelsele Viktor Ju?t?enkole, on positiivselt mõjunud Ukraina aktsiaturule ning alandanud Ukraina valitsuse võlakirjade tootlust.
  Terve kuu kestnud demonstratsioonid kandsid vilja ning tõstsid algselt kaotusseisu sattunud Ju?t?enko kindlalt kordushääletuses 48miljonilise rahvaarvuga Ukraina etteotsa.
  Esmaspäeval tõusis PFTS-indeks 2,3%, rekordtaset tähistava 248,56 punktini. Tõusu juhtisid energeetikafirmad Zakhidenergo ja Centrenergo, mille aktsiad tõusid vastavalt 6,3% ja 7,3%. PFTS on kõige aktiivsem Ukraina aktsiate kauplemiskoht, mille keskmine päevakäive kõigub saja miljoni krooni ümber. Tegutsevad ka Ukraina aktsiabörs, Donetski börs ja Krimmi aktsiabörs, kuid seal kaubeldakse loiult.
  Aasta algusest on Ukraina aktsiaturu indeks tõusnud 191%, tehes Ukrainast 2004. aastal kõige paremini liikunud Euroopa turu.
  Möödunud reedel kukkus rekordiliselt madalale ka Ukraina 2013. aastal lõppeva riigivõlakirja tootlus (6,74%ni). Võlakirjade tootlus on hakanud langema ja investorite usaldusväärsus Ukraina vastu tõusma pärast 25. novembrit (toona oli eelmainitud võlakirja tootlus 7,81%), mil presidendivalmistele järgnenud meeleavaldused andisid alust optimismiks, et Ju?t?enko võib veel saada presidendikoha.
  ?Ju?t?enko, kes on Euroopa Liiduga tihedamalt seotud, võib kärpida korruptsiooni ja suurendada kohalike ettevõtete läbipaistvust,? ütles Lombard Odier Darier Hentschi fondivalitseja John Coast Sullenger. Transparency rahvusvahelise korruptsiooniindeksi järgi kuulus Ukrainale 145 riigi hulgas 2004. aastal nõrk 122. koht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
SAF Tehnika maksab kolm korda suuremat dividendi
Riia börsil noteeritud Läti elektroonikafirma SAF Tehnika otsustas maksta dividende 2020./2021. majandusaasta eest 0,67 eurot aktsia kohta.
Riia börsil noteeritud Läti elektroonikafirma SAF Tehnika otsustas maksta dividende 2020./2021. majandusaasta eest 0,67 eurot aktsia kohta.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Trükitööstuse TOPi võitja: tooraine hind tõuseb iga kuu, kasvav tööhulk siiski rõõmustab
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.
Eesti juhtiv etiketitootja Data Print OÜ ei kurda eelmise ega tänavuse aasta mahtude kasvu üle, kuid ettevõtte tegevjuht Triin Anette Kaasik nentis, et selle aasta märksõnad trüki­tööstuses on kahtlemata toorainega seonduv: korduvad hinnatõusud ning jätkuv defitsiit.