Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõrvetavalt julm ja vägivaldne ?Othello? avab Draamateatri hooaja

  Täna esietendub Eesti Draamateatri suures saalis William Shakespeare ?Othello?. Lavastaja Hilda Hellwig lubab publikule ?maailma kõige põnevamat kriminulli?.
  ?Othellot? mängiti esmakordselt tõenäoliselt 1604. aastal ja sestpeale on see jõuline ja halastamatu näidend köitnud kogu maailma teatripublikut ikka ja jälle.
  Eesti Draamateatri lavastuses kõlab esmakordselt ?Othello? uus värvikas ja tänapäevane tõlge Hannes Villemsonilt ja Peeter Volkonskilt.
  Rootsist taaskord Eesti Draamateatrisse lavastama tulnud Põhjamaades tunnustatud ja auhinnatud Hilda Hellwig on saanud ridamisi preemiaid nii Rootsis kui Norras just klassikapõhiste lavastuste eest.
  ?Othello? ei ole päevakajaline näidend, ütleb lavastaja, pole kunagi seda olnud. ?Othello? on mehhanism, mudel hierarhilisest süsteemist, kus kinnistesse oludesse surutud mehed võitlevad oma karjääri ja positsiooni eest. Hierarhiaredeli pulki mööda üles ronimine võib aga palju maksma minna, kui mängu sekkuvad kirg, armukadedus, vihkamine.
  ?Othello? tegevus pole piiritletav ühegi konkreetse riigiga, selline suhtemehhanism võib esineda mistahes ühiskonnas. Siin vastandub võimu absoluut kire absoluudile.
  ?Jutt on meestest, kes võitlevad oma karjääri eest, jutt on kadedusest. Kirest. Ja seda kõige karmimates tingimustes. Siin keeb armastus nagu vulkaan. Siin valitseb tappev kuumus. See on kõrvetav, julm, vägivaldne lugu,? avab Hellwig päev enne esietendust.
  Kunstnik on Pille Jänes. Peaosades Jaan Rekkor, Maria Avdjushko, Mait Malmsten.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.