• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Risto Gaggl: elektroonikatootjal on vaja suurt kliendibaasi

  Tuleb olla võimalikult lähedal lõppturule, sõnas Gaggl. ?Aeg on raha ? pole võimalik toota ühes maailma otsas ja siis viia toode teise otsa. Praegu on erinevate mudelite arv suur ja keegi ei tea, milline neist läheb hästi müügiks,? märkis ta. Gaggl rõhutas korduvalt, et Elcoteqist väljaminev toode pole Elcoteqi oma, vaid saab endale tellija brändi templi. Samas võib nii disain kui ka tarkvaralahendus olla välja mõeldud just Elcoteqis. Nii tegeletakse Tallinnas pidevalt uute kontseptsioonide disainimise ja tehniliste lahenduste väljamõtlemisega.
  ?Enam ja enam areneb inseneritöö ning see on midagi, mis sul peab olema või sa lihtsalt ei saa tellimusi. Sama käib disaini kohta,? rääkis Gaggl. Ta rõhutas, et teenuste hulk peab kasvama. ?Sisuliselt valime välja kõik, mis on toote sees ja kuidas see välja näeb. Siis
  saadame asja masstootmisesse. Teie ostate ja kui teil tekib tootega probleem ? mis on loomulikult võimatu ?, siis tegeleme sellega ja parandame,? rääkis ta.
  Sel aastal müüakse maailmas 740 miljonit mobiili. Mobiiltelefone toodetakse küll aina rohkem, kuid tarbija tahab iga korraga maksta mobiili eest aina vähem ja saada samas rohkem sisu. Seega jätkub tugev surve hindadele, tõdes Gaggl.
  Kui mõni aasta tagasi olid inimesed rahul tekstisõnumiga ja siis tulid väga halva kvaliteediga fotod, siis nüüd on küsimus pigem selles, miks tahta mp3-mängijat, kui selleks on mobiil. Milleks videokaamera, kui sul on mobiiltelefon, küsis Gaggl retooriliselt.
  ?Palgad kasvavad, tooraine hind kasvab. Tuleb muutuda veel paindlikumaks, et pakkuda odavamat hinda,? rääkis ta. Uute kasvavate turgudena elektroonikatööstuses nimetas Gaggl Indiat, Hiinat, Ladina-Ameerikat ja Venemaad. Praegu tahavad kõik olla Indias ja ka meie alustasime samuti seal tööd, sõnas Gaggl.
  Tema sõnul pole elektroonikatööstuses äri homme kunagi samasugune nagu täna. Gaggli ütlusel pole tal Elcoteqis olnud ühtegi igavat päeva. ?Meie äris ei tohi kunagi olla õnnelik. Või kui, siis ainult hetkeks ja kohe tuleb edasi minna,? rääkis ta. Tuues paralleeli golfiga ? alati pead püüdma palli esimese hooga auku lüüa. Kui see õnnestub, siis ole rõõmus ja paari minuti pärast proovi uuesti, ütles Gaggl.
  Saalist küsiti, kas Elcoteq saab tööjõukulude kasvu valguses lubada, et aastal 2010 on Elcoteqi tehas endiselt Tallinnas. ?Vau, te küsite suuri asju!? vastas Gaggl. ?Ei, ma ei saa seda lubada, seda ei saa keegi teha,? lisas ta. Gaggli sõnul pole Elcoteq enam Eestis odava tööjõu pärast, vaid olulisemad märksõnad on paindlikkus ja kompetents. Meie jaoks on oluline, et töötajad suudaksid garanteerida stabiilse tootmise, lausus Gaggl. ?Me ei saa võtta üht asja ja lubada, et seda me teemegi järgmised viis aastat. Võib-olla saame seda teha ainult järgmised kaks nädalat, nentis Gaggl.
  15 eri riigis tegutseval Elcoteqil on kokku 20 000 töötajat, sealhulgas renditööjõud. Elcoteqi Tallinna tehas on süsteemis suuruselt teine, kogupindala võrdub kuue jalgpalliväljakuga. Ettevõte on ka üks suurimaid tööandjaid ? Tallinna Elcoteqis töötab 3700 inimest. Gaggli sõnul on 3700 optimaalne piir ja enam töötajaid kuigi palju juurde võtta ei plaanita.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.