• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis päästaks GM Delphi?

  USA suurim autovaruosade müüja Delphi palus General Motorsilt abi pääsemaks pankrotist. Abiks isegi hädas olevalt autootjalt tahetakse kuus miljardit dollarit (78 miljardit krooni).
  General Motors lubas kaaluda finantsabi andmist, kuid keeldus ütlemast, mis summast käib jutt.
  Kuid miks peaks hädas autootja hädas varustajat päästma? General Motors saaks ehk Delphi kaudu oma kulusid vähendada.
  Delphi plaanib kasutada raha vähendamaks kulusid, pakkudes preemiat pikaajalistele töötajatele, et need läheksid varakult pensionile, lahkuksid või nõustuksid väiksema palgaga.
  General Motors on Delphi endine omanik ja suurim Delphi kunde. General Motorsi otsus ripub ametiühingute taga kinni. General Motors soovib, et ametiühingud aitaksid vähendada 5,6 mld dollari suurust tervishoiu aastakulu.
  ?General Motorsi ametiühingute läbirääkijate probleem on näidata ettevõtte juhtidele, et Delphi abistamine tasuks end ära,? ütles Center for Automotive Researchi analüütik Sean McAliden Bloombergile.
  General Motors säästaks aastas 1,4 mld dollarit odavamate autoosade näol, kui Delphi ostaks välja oma 24 000 ametiühingu liikmest töötajat, kes teenivad 27,50 dollarit tunnis, ja asendaks need uute töötajatega, kelle tunnipalgaks on 14 dollarit.
  General Motorsi aktsia hind langes teisipäeval 1,2 protsenti, 30,77 dollarile. Delphi aktsia hind kukkus 8 protsenti. Esmaspäeval alandas reitinguagentuur Fitch ettevõtte krediidireitingut veel ühe pügala võrra BB-tasemele. Nüüd on ettevõtte võlakirjad veel suurem rämps.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.