Peeter Teder • 22. detsember 2005 kell 22:00

British Airways ja BASF languses

Euroopa aktsiad alustasid päeva miinuses, kuid õhtupoole langus vähenes, langevatest aktsiatest olid olulisemad British Airwaysi ja BASFi aktsiad.

British Airwaysi aktsia hind langes 0,9 protsenti, makstes 334,75 penni. British Airwaysi tuules alanes ka Ryanairi aktsia. Keemiatoodete tootja BASFi aktsia odavnes 0,2 protsenti ja maksis 64,77 eurot. Nii lennukompaniide kui ka BASFi aktsia hinnad viis langusse kütuse kallinemine New Yorgis. Langevate aktsiate seas oli ka muusikatööstuse ettevõte Vivendi Universal, mis odavnes 0,9 protsenti, makstes 26,28 eurot.

Tõusvate aktsiate hulgas olid hotelliketi Hiltoni aktsia ja ehitusfirmade aktsiad. Hiltoni aktsia tegi 3,2protsendilise hüppe ning maksis 368,25 penni. Ehitusfirma Wilson Bowdeni aktsia hüppas 5,4 protsenti, 1465 pennile. Ehitaja, kes septembris iseloomustas kinnisvaraturgu kui kõigi aegade viletsaimat, teatas nüüd, et tellimused on taas kasvamas.

2,9 protsenti tõusis ka Briti suurima koduehitaja Taylor Woodrow aktsia hind. Väärtpaber maksis 372,75 penni.

50 olulisema börsifirma aktsiate hinnaliikumisi kajastav Dow Jones Stoxx 50 alanes 0,1 protsenti ning oli 3359,42 punkti.

USA aktsiaturud avanesid eile kerges plussis pärast seda, kui valitsuse raport näitas, et tarbimiskulutused kasvavad ja inflatsioon on kontrolli all. Tarbimiskulutused kasvasid novembris 0,3 protsenti, jäädes küll alla analüütikute ennustatud 0,4 protsendile.

Hetkel kuum