Eesti Telekomilt hiigeltehing

Peeter Teder 26. jaanuar 2006, 00:00

Tallinna börsil osteti-müüdi eile kõige rohkem Eesti Telekomi aktsiat, mille käive tõusis ühe hiigeltehingu toel 33,6 miljoni kroonini.

Hiigeltehing tehti 210 000 aktsiaga ja selles tehingus oli ühe väärtpaberi hind 120,79 krooni (7,72 eurot). Tehing tehti Hansapanga vahendusel. Eesti Telekomi aktsia hind langes päeva jooksul 0,1 protsenti ja sulgemishinnaks kujunes 120,32 krooni (7,69 eurot). Maaklerid paigutasid suure tehingu turule niimoodi ära, et raske oli hinnata, kas tehingust rohkem huvitatud pool oli ostja või müüa. Ja kuigi päeva sees paistis turul olema rohkem müüjaid, tundus hiigeltehingu puhul domineerivat pigem ostuhuvi. Telekomi aktsia hind on viimastel kuudel püsinud enam-vähem 117,35 ja 122,04 krooni (7,5 ja 7,8 euro) vahel. Kuulujutud TeliaSonera järgmisest ülevõtmispakkumisest on vaibunud ja ilmselt oodatakse turul firma majandustulemusi. Nendeni on aga veel aega. Kui praegused ostjad hakkavad aktsiale aktiivselt turgu tegema, võib väärtpaberi hind üles liikuda. Samas on aga tegemist väärtusaktsiaga, mille omamisest peaks kasum pigem pikema perioodi jooksul tekkima.

Tallinki aktsia käive küündis 8,1 miljoni kroonini. Aktsia sulgus 71,66 krooni (4,58 euro) tasemel, alanedes päevaga 0,2 protsenti. Tallinki aktsia puhul jälgitakse praegu huviga, mis toimub pakkumiste osas Silja Line'i ostuks. Ostuks tegi oma indikatiivse pakkumise Viking Line ja kindlasti tunneb Silja varade vastu huvi ka Tallink. Samas arvan ise, et Silja on natuke suur tükk Tallinkile allaneelamiseks. On ju Tallinkil valmimas kaks uut laeva, mis neelab märkimisväärse osa rahavoost.

Suurim tõusja oli börsil Kalevi aktsia, mis kerkis väikese käibe juures 1,5 protsenti. Väärtpaber maksis viimases tehingus 21,12 krooni (1,35 eurot).

Enim langes üliväikese käibega Klementi aktsia, mis kaotas oma väärtusest 2,1 protsenti. Kuigi eilne päev oli kerge negatiivse alatooniga, on üldist langust veel vara ennustada. Tundub, et turg otsib suunda, kuid see ei pruugi veel tingimata olla alla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing