Apelsinimahl 14 aasta kalleim

Romet Kreek 23. märts 2006, 00:00

Apelsinimahla tulevikutehingu hind kerkis üleeile New Yorgis 14 aasta kõrgeimale tasemele. Mai tarnetähtajaga apelsinimahla futuuri hind tõusis 2,7 protsenti, 1,43 dollarile nael. Eile langes mahla hind 0,5 protsenti, 1,4225 dollarile nael.

Maailma suuruselt teise kasvataja, Florida apelsinisaak võib tulla oodatust väiksem seoses kuiva ilmaga. USA Põllumajandusministeerium on kärpinud oma igakuistes toodanguprognoosides juba kolmandat korda orkaani Wilma märatsemise järel prognoosi. Wilma raputas parimal juhul apelsinid puude pealt alla ja halvimal juhul juuris apelsinipuud maast välja.

"Kui kuivus jätkub, soovitan ma klientidel arvestada järjekordse saagi vähenemisega," ütles Basic Commoditiese maakler Kevin Sharpe Bloombergile. "Tsitruste saak saab olema tavapärasest väiksem."

Eelmisel aastal tõusis apelsinimahla hind 46 protsenti.

Kuid tõusjate seast leidusid ka suhkur ja hõbe.

Hiljutine Austraaliat vapustanud torm tõstis suhkru hinda. Torm on teinud liiga sealsetele suhkrurooistandustele.

Üleeile tõusis hõbeda hind, kuna Barclays Bank tegi edusamme, saades osalise edasimineku, kuid veel mitte täieliku loa SECilt hõbedaaktsia börsile viimiseks. Hõbeda hind tõusis üleeile 22 aasta kõrgeimale tasemele. New Yorgis tõusis hõbeda hind kaks protsenti, 10,565 dollarile unts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing