Soeng peatuse ajal pähe

Väinu Rozental 24. märts 2006, 00:00

Ettevõtlik perepea Tarmo Ellermaa ehitas paarikümne aasta vanuse Volvo ümber ilusalongiks, näpunäiteid jagas tema abikaasa juuksur-stilist Likka Ellermaa. Bussis on kaks juuksuri ja üks maniküürija töökoht, suur föön, peapesukoht, diivan järjekorda ootavale kliendile, personaliruum, WC, 700-liitrine veepaak, musta vee kogumise paak, generaator. Talvel on bussis meeldivalt soe ja suvel jahutab õhku konditsioneer. Tarmo Ellermaa andmeil on ta ratastel ilusalongi investeerinud kokku ligi pool miljonit krooni. Bussi ümberehitusloa sai ta ARKi tehnikaosakonnast.

Perefirma OÜ Q-Salong juuksuribuss rendib praegu Tartus kolme suure kaupluse parklas seisuplatsi. Kauplusest saadakse elektrit ning kohapeal teenindatakse kliente nädal aega, seejärel vurab buss järgmisse peatusse. "Tahame bussi käima saada linna igasse nurka," räägib Tarmo Ellermaa. Suve hakul avavad Ellermaad Tartus ka paikse salongi. "Nii ei jää meie püsikliendid unarusse ning saame bussiga ette võtta pikemaid tiire mööda Eestit," lisab Tarmo Ellermaa. Mullu jäi kaugeimaks paigaks Kuremaa, kus teenindati Jõgevatreffile saabunud tsikliinimesi.

Likka Ellermaa sõnul on nende klientide seas inimesi, kes naudivad mugavust ning tulevad juuksurisse vaid siis, kui juuksur sisuliselt koduakna all, käärid käes, passib, ning neid, kes otsivad oma lemmikjuuksuri üles, ükskõik kus Tartu otsas too parasjagu on. "Esmakülastaja astub sageli sisse teatud võõristusega - ikkagi ju buss! - ja mõne aja pärast nendib, et tegelikult on siin päris mõnus," räägib Likka Ellermaa kolmapäeval Karete Konsumi ees seisvas bussis. Tema kinnitusel on nende teenusehinnad võrreldavad konkurentide hinnaga.

Juuksuritoolis istet võtnud ja soenguajakirja lappav Liana ütleb, et kui ta tavaliselt külastab Q-Salongi siis, kui buss parajasti Annelinnas Sõpruse poe juures on, siis täna sõitis ta teisest linnaosas spetsiaalselt Karete poe juurde. "Tulin ikka oma juuksuri pärast," põhjendab Liana.

Sõpruse poe naabruses juuksurisalongi pidava FIE Jelena Rutsi sõnul on konkurents Tartus suur, kuid seni ta klientide vähesust ei kurda. "Meil pole kliente vähemaks jäänud pärast seda, kui Q-Salong oma bussiga poe juures peatuma hakkas," kinnitab Ruts.

Lõunakeskuse projektijuhi Jaan Loti sõnul on Q-Salong uurinud võimalust hakata ka nende parklas teenust pakkuma, kuid kokkulepet veel ei ole. "Üürileandjana oleme huvitatud sellest, et kõigile üürnikele jätkuks kliente," räägib Lott. "Meie katuse all tegutses kaks juuksurisalongi, kuid üks neist pani hiljuti oma uksed kinni."

Lõunakeskuses tegutseva Salon+ salongi juhataja Ingrit Resto sõnul nemad uut konkurenti ei pelga, sest igal teenusepakkujal on välja kujunenud oma klientuur. "Meil on paljudest ilusalongidest erinev kontseptsioon, mitmekesisem teenustevalik ja kõrgem hinnatase," lausub Resto. "Me ei karda, et juuksuribuss meie kliente ära võtaks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing