Töötushüvitise taotlejate arv vähenenud

ÄP 12. aprill 2006, 00:00

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga on tänavu esimese kolme kuuga vähenenud töötuskindlustushüvitise ja tööandja maksejõuetuse hüvitise taotluste ja ka töölepingute kollektiivsete ülesütlemiste arv, teatas töötukassa.

Selle aasta esimeses kvartalis esitati töötukassale 2065 töötuskindlustushüvitise taotlust. Eelmisel aastal samal ajal oli töötuskindlustushüvitise taotlusi 2750.

Maakonniti laekus enim taotlusi Tallinna ja Harjumaa osakonnast - 851 taotlust, mis on 41,2%, palju taotlusi laekus ka Ida-Virumaa osakonnast (338). Väikseima taotlejate arvuga oli I kvartalil Raplamaa osakond 25 taotlusega ja Hiiumaa osakond 14 taotlusega.

Keskmine töötuskindlustuse hüvitise suurus I kvartalis oli 3017 krooni ja kestus 130 päeva, mis on kaks päeva lühem kui möödunud aasta samal perioodil. Peamised töölepingute lõpetamise põhjused olid koondamine (987 hüvitise taotlejat), töölepingu tähtaja lõppemine (302), töölepingu tähtaja möödumine (271) ja tööandjapoolne kohustuste rikkumine (127).

Tööandja maksejõuetuse hüvitise taotlusi esitasid pankrotihaldurid töötukassale I kvartalis 31, puudutades 218 inimest. Mullu esimeses kvartalis esitati töötukassale 61 avaldust, mis hõlmasid 997 inimest. Inimeste arvu poolest suurim maksejõuetuse hüvitise taotlus oli I kvartalis OÜ Vanamõisa KP (36 inimest). Suurim hüvitise määramine inimesele oli 24 873 krooni (seadusest tulenev piirmäär) ja asutusele 522 186 krooni (OÜ Alexela).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing