Vanemuine tähistab tantsupäeva balletigalaga

Christel Karits 28. aprill 2006, 00:00

Suurejoonelisest balletigalast maailmas väga kõrgelt hinnatud balletitantsijatega võib osa saada rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil Vanemuise suures majas.

"Eesti publikul avaneb oivaline võimalus näha ühe õhtu kestel Vanemuise laval nii suurt hulka maailma tipptantsijaid," ütles Vanemuise balletijuht Mare Tommingas. "Nii väärt võimalust ei avane just tihti."

Peaesinejad on Tamara Rojo Londoni Kuninglikust Balletist, Izaki Urlezaga Hollandi Rahvuslikust Balletist, Anna Valev ja Jan-Erik Wikström Rootsi Kuninglikust Balletist, Olga Volobujeva ja Priit Kripson Flandria Kuninglikust Balletist, Diana Cuni ja Kristoffer Sakurai Taani Kuninglikust Balletist.

Balletigalal osalevad ka Vanemuise teatri balletisolistid Mari Savitski, Hirotaka Seki, Karina Domisheva, Julia Litvinenko, Andrus Laur, Ruslan Stepanov ja Vladimir Latishonoks. Gala esinejate nimistus on veel Tallinna Balletikooli, Vanemuise Tantsu- ja Balletikooli ning Ida Tantsukooli õpilased. Balletiõhtut juhib Vanemuise teatri ooperisolist Taisto Noor.

Rahvusvahelist tantsupäeva on tähistatud UNESCO Rahvusvahelise Teatriinstituudi Tantsukomitee eestvõtmisel alates 1982. aastast. Ühtlasi tähistatakse selle päevaga ka modernse balleti looja Jean-Jacques Noverre'i sünniaastapäeva.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing