Vihane Briti tantsumuusikabänd jõuab maailmaturneega Eestisse

Christel Karits 28. aprill 2006, 00:00

Tuleval reedel asub Eesti publikut hullutama üks legendaarsemaid ja vihasemaid Briti elektroonilise tantsumuusika tippbände The Prodigy. Kontsert toimub Saku Suurhallis algusega kell 20. Uksed avatakse kaks tundi varem.

Eelmise aasta lõpus ilmus kõiki The Prodigy kuumimaid hitte sisaldav kogumikplaat ja ka DVD "Their Law: Their Singles 1990-2005". Nüüd on ansambel plaadinimelise maailmaturneega jõudnud Baltimaadesse ja Poola.

Seekordsel maailmaturneel on The Prodigy peaaegu oma algkoosseisus, sest laval on nii Keith Flint, Maxim Reality kui ka Liam Howlett. Eelmisel kontsertturneel käis Howlett üksinda.

Publikut ootavad ees võimas lava-show, valgusefektid ja suurel hulgal hitte ning hittide uusi töötlusi.

The Prodigy karjäär sai alguse 1990. aastate alguses, kui Keith Flint, Liam Howlett ja Leeroy Thornhill (Thornhill lahkus ansamblist 2002, kuid 1992 liitus nendega ka hiphop'i ja ragga MC Maxim Reality (õige nimega Keeti Palmer)) üllatasid Briti publikut esimeste singlitega, mis panid küll kõrva kuulatama, kuid polnud veel päris need lood, mis oleks bändi kuulsaks teinud.

Alles 1994 ilmunud "No Good" ja "Voodoo People" (selle loo tuliuus miks ruulib täiega pea kõikides Euroopa raadiojaamades) olid need lood, mis kõmu tekitasid ja The Prodigyst hakati "rääkima".

1996 ilmus järjekordne uus singel - "Firestarter" - arvatavasti bändi kuulsaim laul. Laulu video oli nii "hirmuäratav", et paljud telekanalid keeldusid seda näitama. Paljud lapsevanemad väitsid, et härra Flinti välimus hirmutab nende lapsi. Loost sai vaatamata sellele ülemaailmne hitt ning The Prodigyle tuli palju pakkumisi: David Bowie, U2 ja Madonna soovisid, et just The Prodigy nende lugusid miksiks. The Prodigy avaldas oma kolmanda albumi "The Fat of the Land", mis tõusis nii USA kui ka Briti edetabelite tippu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing