Kaja Lindali ja Kaspar Ausi esietendus Kanuti Gildi saalis

Christel Karits 05. mai 2006, 00:00

Kahe noore koreograafi ühistööna valminud tantsulavastus "Tallinn-Aegviidu" esietendub 10. mail Kanuti Gildi saalis.

Lavastus kujutab kahe inimese metafüüsilist teekonda punktist A punkti B. Läbivaks teemaks on rong, mehe-naise suhe, reaalse ja irreaalse vaheldumine. Argist temaatikat lõhuvad põhjendamatud kordused ja heliline arütmia.

Tantsijateks on koreograafid ise ning lavataguste jõududena on kaastatud Airi Eras valguskunstnikuna, Inga Vares lavakunstnikuna ning Mari Mägi kunstilise konsultandina. Lavastuse muusika valmib elavas esituses improvisatsioonina Märt-Matis Lille poolt.

Kaja Lindal on lõpetanud Tallinna Koreograafiakooli, töötanud Vanemuise teatris, teinud tantsijana koostööd erinevate koreograafide ja rühmitustega. Praegu täiendab Kaja ennast Tallinna Ülikooli koreograafia õppetooli juures.

Oma eelmise lavastuse "Kiri maalt" eest pärjati Kaja Lindal Philip Morris Eesti 2004. aasta läbilöögi auhinna. Lindali lavastusi iseloomustab kõrge tantsutehniline tase ning jälgitav koreograafia. Ehk nagu koreograaf on kirjeldanud ka oma uut lavastust: "Etenduses tantsitakse."

Kaspar Aus on õppinud Fine 5 tantsukoolis ning tegelenud ka võistlustantsuga.

Hetkel õpib ta Tallinna Ülikoolis koreograafiat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing