Inflatsioonihirm kukutas aktsiaid

Peeter Teder 15. mai 2006, 00:00

Aktsiad välisturgudel reedel langesid, sest turuosalised kartsid, et inflatsioon sunnib keskpanku jätkama intresside tõstmist. Euroopa aktsiad tegid läbi suurima kukkumise 2004. aasta augustist saadik ja USA aktsiad vajusid teist päeva järjest.

Euroopas olid olulisemad kukkujad HSBC Holdings ja Allianz. Turuväärtuselt Euroopa suurima panga HSBC aktsia langes 2 protsenti ja maksis 951 penni. Euroopa suurima kindlustusfirma Allianzi aktsia kukkus 2,8 protsenti, makstes 130,8 eurot.

Tõusjatest oli märkimisväärseim ThyssenKruppi aktsia, mis kerkis 2 protsenti ning maksis 29,09 eurot. Firma raporteeris I kvartali kasumi 72protsendilisest kasvust.

Euroopa aktsiate hindade liikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 kukkus reedel 2,1 protsenti, olles 333,68 punkti. Nädalaga langes indeks 2,5 protsenti.

USAs kardeti, et importkaupade kallinemine ja nõrgenev dollar panevad inflatsiooni kiiremini kasvama. Samas juhtisid langust toorainetootjate aktsiad, sest kütuse- ja toorainehinnad tegid läbi korrektsiooni. Toorainetootjate aktsiad kukkusid keskmiselt 2,1 protsenti, vähendades nende selleaastast tõusu 11 protsendile. Märkimisväärseim langeja oli Freeport-McMoRan Copper & Gold, millele kuulub maailma suurim kullakaevandus ja maailma üks suurimaid vasekaevandusi. Freeport-McMoRani aktsia kukkus 4,1 protsenti ja maksis 65,42 dollarit. Suure languse tegi läbi ka maailma suurima alumiiniumitootja Alcoa aktsia. Alcoa aktsia hind langes 3,4 protsenti ning väärtpaber maksis 34,81 dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing