Sel suvel tee-ehitust varasemast rohkem

Krista Taim 17. mai 2006, 00:00

"Terve Eestimaa kaart on tee-ehituspiirkondi täis," ütles maanteeameti peadirektor Riho Sõrmus.

Selle aasta suurimaks teeremondiks Eestis läheb Jõhvi-Tartu-Valga maanteel, kus juba ehitus käib, korda tehakse rida teelõike Rannapungerjast kuni Valga piiripunktini. Projekti kogumaksumus on 661 miljonit krooni, sellest 82 protsenti tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Suuruselt teine ehitustööde koondumine on Harju maakonnas, Saku-Pääsküla ümbersõidul ning Saku-Kiisa teel, kus antakse teele uus kvaliteet. Kolmas tihe tööde kontsentratsioon on Saaremaal. Risti-Virtsu tee saab uue katte ning 20,8 kilomeetri ulatuses remonditakse Kuivastust Kuressaarde viivat maanteed, mis jääb Muhu tammist Saaremaa poole.

Sõrmuse sõnul tehakse teekatte taastusremonte ca 200 miljoni krooni eest rohkem kui mullu. Peamine põhjus, miks just taasturemondile raha kulub, on asjaolu, et teekate vananeb rutem, kui taastada jõutakse. Kruusateid on plaanis sel aastal taastada ning asfalteerida samas mahus mis eelmiselgi aastal.

Peaaegu kõigil põhimaanteedel on lõike, kus teetööd võivad liiklust häirida ja mille tõttu sihtpunkti jõudmine võib kesta ligikaudu tund plaanitust kauem. Erandiks on aga Tallinna-Narva maantee, kus sel aastal suurt tee-ehitust ette ei võeta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing