Hansapank pakub tänasest Kesk-Aasia aktsiafondi

Annika Matson 01. juuni 2006, 00:00

Fondide osakute hinnad on eurodes. See aga ei tähenda, et kroonide eest neid osakuid osta ei saa, saab küll. Minimaalne investeerimissumma võiks fondijuhtide sõnul olla 500 krooni, mis vastab ligikaudu 32 eurole.

Fondijuhi Alvar Roosimaa sõnul sobib kinnisvarafond keskmise riskitasemega investorile. Ta toonitas, et fond ei paiguta raha otse kinnisvarasse, vaid kinnisvaraarendajate firmade aktsiatesse. 90 protsenti varast peab seejuures Euroopa Liidu nõuete kohaselt olema börsidel noteeritud firmade aktsiates. Kümnendik varast võib olla ka mittenoteeritud firmade aktsiates.

Väga riskialtile investorile on mõeldud Hansa Kesk-Aasia Aktsiafond, mille portfellihalduril Jelena Fedotoval on kavas esialgu enamik portfelli rahast Kasahstani firmadesse investeerida.

"Kogu portfelli väärtusest 10-15 protsenti soovitaks riski armastaval investoril sellesse fondi panna," märkis Fedotova. Esialgu paigutab Hansa portfellihaldur raha vaid neisse Kesk-Aasia regiooni firmadesse, mis on noteeritud välisbörsidel. "Tulevikus on kavas ka otse väiksematesse firmadesse investeerida," ütles Fedotova. Ta lisas, et selle fondi osaku väärtus hakkab kindlasti palju kõikuma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing