Henn Ruubel lükati Weroli juhtimisest kõrvale

Väinu Rozental 04. august 2006, 00:00

Sisuliselt juhib Werol Tehaseid alates eilsest Robert Närska, kes oli õlitehase eesotsas ligi aasta - kuni selle aasta mai lõpuni. Werol Tehaste nõukogu esimehe Raul Rosenbergi kinnitusel piirasid nad juhatuse liikme Henn Ruubeli volitusi ajutiselt. Näiteks ei tohi Ruubel ilma Närska kooskõlastuseta sõlmida Werol Tehastele kohustusi võtvaid lepinguid ega teha mingeid finantsoperatsioone. Rosenbergi andmeil peaks praegu Ameerikas puhkusel viibiv Henn Ruubel tagasi koju jõudma järgmise nädala esmapäeval.

Henn Ruubel kinnitati Werol Tehaste juhatajaks mai lõpus ehk kuu aega pärast seda, kui Werol Tehaste erastamiskonkursi võitjaks kuulutati Urmas Sõõrumaale kuuluva OÜ Dovelin Baltic 52 miljoni krooni suurune pakkumine. Juuni lõpus koondas Ruubel ettevõtte finantsjuhi Kaja Pärna, kes väidetavalt keeldus täitmast Ruubeli käsku muuta ja hävitada mõned Werol Tehaste finantsdokumendid.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas eelmisel nädalal Ruubelile esialgse kahtlustuse arestitud vara ebaseaduslikus kasutamises ning pankrotihaldurile lepingute kohta valeandmete esitamises. Ruubel pole ennast süüdi tunnistanud. Äripäeval ei õnnestunud eile saada Ruubelilt kommentaari.

Raul Rosenberg tunnustas eile Rein Kilgi osavust, kes sai riigile kuuluva õlitootmistehase 20 miljonit krooni odavamalt kätte. "Riigi esindajatena võitlesid nõukogu liikmed igati selle nimel, et Werol Tehased müüdaks 52 miljoni krooni eest Dovelin Balticule," rääkis Rosenberg. "Kui aga Urmas Sõõrumaa loobus, siis ei saanud me enam midagi teha."

Põllumajandusministeerium sõlmis 31. juulil ostu-müügilepingu, millega Rein Kilgile kuuluv AS Pere Leib Tootmine omandas 32,1 miljoni krooni eest 98 protsenti Werol Tehaste riigile kuuluvad aktsiad. "Eile tegime ülekande ja tänase päeva jooksul peaksid Werol Tehaste aktsiad olema üle kantud Pere Leib Tootmisele," ütles Kilk eile.

Kilgi kinnitusel plaanib ta lähiaastail investeerida Werolisse umbes 200 miljonit krooni.

Robert Närska ütles, et kuna Werol Tehastel on lõpuks ometi uus omanik, on usaldus ettevõtte vastu kiirelt taastunud ning rapsiseemne pakkujad haaravad üksteise võidu telefonitoru. "Augustis alanud järgmisel majandusaastal toormeprobleemi tekkida ei tohiks," rääkis Närska.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing