Ventspils Nafta aktsiaid müüakse suurinvestoritele

Tarvo Vaarmets 18. september 2006, 00:00

Parex Banka koostatud plaani kohaselt müüakse aktsiad avalikul pakkumisel 19 415 kaupa, minimaalse hinnaga 1,81 latti aktsia.

Kui kogu osalust müüa ei suudeta, siis ostab ülejäägi Parex koos kahe partneri, IBS Suprema ja A/S Suprema Securitiesega. Seega välistavad oksjoni tingimused väikeinvestorite osavõtu, sest väikseim summa, millega oma pakkumise saab teha, on 790 000 krooni.

"Müük ei ole mõeldud jaeinvestoritele," ütles Suprema turgude osakonna juhataja Sten Sumberg.

"Potentsiaalsete pakkujate hulgas on Poola suurim rafineerimisettevõte PKN Orlen SA, Kasahstani riigifirma KazMunaiGas ja Vene riigile kuuluv naftafirma OAO Transneft," ütles Läti majandusministeeriumi esindaja Oskars Balodis 8. augustil. Samuti võib Citigroupi kaudu oma pakkumise esitada grupp austerlasi.

"Selle oksjoni reeglid paistavad kõik suurinvestorid eemale peletavat," ütles Läti endine majandusminister Krisjanis Karins, kes viitas oksjoni korraldusse tehtud muudatustele. Uus protseduur jagab riigi aktsiad kolme pakki suurusega 25, 7 ja 5 protsenti, mis tähendab, et ühel ettevõttel on kogu osalust raske osta.

Ventspils Nafta esimese poolaasta kasum kukkus 45%, 94 miljonile kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing