Rein Kilk hakkab moslemitele lambaliha müüma

Mariliis Pinn 28. september 2006, 00:00

"Soomest tuleb moslemist lihunik Torma tapamajja, teeb omad rituaalid, teeb esimese lõike, siis on liha moslemitele vastuvõetav," ütles Rein Kilgi kontserni Pere AS kuuluva Werol Tehaste juhatuse liige Eero Mikenberg. "Moslemite toitude turg on kasvav turg üle Euroopa ja lambaliha on ainuke lihaliik Euroopa Liidus, kus pole ületootmist," lisas ta.

ASile Pere Leib Tootmine on tehtud ettepanek hakata müüma Hispaaniasse sügavkülmutatud pagaritooteid, mis on suunatud seal elavatele sakslastele, kes tunnevad puudust mustast leivast.

Ka Werolil läheb hästi - kahjumist on välja rabeletud, töötajate palku on tõstetud 15% ja plaanis on palgata uusi töötajaid. Eesmärk on viia kanistris müüdava õli osakaal miinimumini. "Tahame seda pakendada pudelisse, maitsestada, toidulisanditega töödelda ja ise poodi viia. Plaanis on hakata tootma margariini ja majoneesi," kinnitas Mikenberg.

Pere ASi kontserni kuulub alates 1. augustist ka Weroli Tehased, millel on uus nõukogu ja Robert Näska kõrval hakkab juhatuse liikmena tehast juhtima Eero Mikenberg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing