Mari Hiiemäe • 5. oktoober 2006
Jaga lugu:

'Meeletu' kolib kinodesse

5. oktoobril esilinastus Elmo Nüganeni uus mängufilm "Meeletu", mida alates tänasest näitab Sõpruse kino nelja seansiga päevas. Linateos põhineb Jaan Tätte samanimelisel näidendil, mis Linnateatri repertuaaris on publikumenu nautinud juba üle aasta.

See on südamlik lugu inimesest, kes teeb elus kannapöörde, et mõtestada oma elu, ja leiab siis lahenduse siitsamast, enda kõrvalt. Peaosades näeb Tallinna Linnateatri näitlejaid Rain Simmulit ja Anne Reemanni. Filmi "Meeletu", samamoodi nagu ka näidendi, süžee keskendub inimolevuse kriitilistele valikutele. Läbipõlemissündroomi all kannatava peategelase kättesaamatutes, aga unistamist väärt eesmärkides võib mõnigi hõivatum vaataja ära tunda iseenda. Eduka ärimehe kannapöördest looduse ja vaikse maaelu poole võib saada vaataja võimalike unistuste läbimäng.

Eesti Televisiooni ja Taska Productionsi 90minutiline mängufilm "Meeletu" valmis Eesti Filmi Sihtasutuse, Eesti Kultuurkapitali ja eratoetajate koostöös. Filmivõtted tehti 2006. aasta suvel.

Režissöör Elmo Nüganen sai tuntuks Viljandi teatri etendusega "Armastus kolme apelsini vastu", millest kujunes omamoodi kultuurifenomen ning tsiteerimisallikas. Nüganeni lavastud vene klassikalised draamateosed on võitnud tiitleid rahvusvahelistel teatrifestivalidel ja konkurssidel. Tema loomingut on pärjatud mitme Eesti teatriauhinnaga. Kinopublikule on Elmo Nüganeni nimi tuttav eelkõige tema eelmise mängufilmi "Nimed marmortahvlil" tõttu, mis oli Nüganeni viimane suurem ettevõtmine. Albert Kivikase romaanil põhinev Vabadussõja-aineline lugu pälvis tunnustust nii kriitikute kui ka vaatajate hulgas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum