Dollar jätkas tõusu, intress tehku järele

Romet Kreek 09. oktoober 2006, 00:00

Tööpuudus kukkus USAs ning spekulandid ostsid dollarit.

Augusti 4,7protsendine tööpuudus kukkus USAs septembris 4,6 protsendini, ehkki ökonomistid lootsid tööpuuduse säilimist.

Euro maksis reede hilisõhtul 1,26 dollarit. Dollar maksis meie rahas 12,418 krooni.

Päevast päeva käib finantsturgudel mäng - kas Föderaalreserv langetab intressi, kuna majandus on nõrk, või siis majandus on tugev ja keskpank võib intressi tõsta. Reedene päev kallutas kaalukausi viimase poole.

"Tööpuuduse näitaja kaotab turgudelt jutu lähiajal toimuda võivast intressiõgvendusest," ütles Fischer Francis Trees & Wattsi valuutakaupleja Adnan Akant Bloombergile. "Just dollar on koht, kus olla."

"Me soosime dollarit," ütles CIBC Global Asset Managementi fondijuht Max Tessier. "Tööjõuturul on kitsas käes. Keskpangal puudub vajadus alandada intressi. Avaldatud raport kindlustab meie vaadet, et dollar võib jätkata tugevnemist." Ta prognoosis, et lähikuudel maksab dollar 120 jeeni ning euro 1,24 dollarit. Dollari kursiks teeks see 12,618 krooni.

"Majanduses valitseb täistööhõive," ütles Bank of New Yorki vanemvaluutastrateeg Michael Woolfolk. "See võtab Fedilt mis tahes võimaluse intressi alandada. USA keskpanga järgmine tõenäoline samm on intressitõus."

Uus nädal, uued tuuled.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing