ÄP 5 aastat tagasi: Avaliku sektori kutse

ÄP 11. oktoober 2006, 00:00

Huvi riigitöö vastu on suurenenud ja riigiametniku maine on paranenud, tõdes mitu ettekandjat nädal tagasi Tartus toimunud ametnikefoorumil, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Minu meelest pole huvi avalikus sektoris töötamise vastu kunagi väike olnud," ütleb personaliotsingufirma ASi Fontes juhataja Tõnis Arro. "Olen alati pidanud valeks väidet, et avalikus sektoris keegi töötada ei taha ja et riigiametisse ei saagi korralikke inimesi."

Fontese personaliotsingu direktori Kaire Suti sõnul on eriti rohkearvulised konkursid nendele avaliku sektori ametikohtadele, mille täitjatele esitatakse vaid paar nõudmist. "Niipea, kui kandidaadilt oodatakse lisaks erialasele pädevusele juhtimiskompetentsi ning suhtlemisoskust, tõmbub ring koomale," räägib Sutt ja lisab, et ministeeriumide nõudmised tippspetsialistidele üha suurenevad.

Hetkeseis: avalik sektor on populaarsust ainult juurde võitnud, kuna nii palgakasv kui ka palgad ise on suuremad kui erasektoris. Pluss muud avaliku teenistuse hüved.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing