ÄP 5 aastat tagasi: Haiglareform kergitab maksukoormust

ÄP 23. oktoober 2006, 00:00

Eesti haiglates käib miljardeid kroone nõudev reformiprotsess, mis mõne aasta pärast võib kergitada nii haiglate kui inimeste maksukoormust ja samuti raviteenuste hinda. Reformi käiku arutas valitsus 23. oktoobril 2001.

"Ühel päeval me paratamatult jõuame selle küsimuseni," kommenteeris sotsiaalminister Eiki Nestor maksukoormuse tõusu. Nestori sõnul ei peaks maksu tõstma selleks, et seada uhkemasse korda praegune haiglavõrk. Kuid kuna Eesti on vananeva elanikkonnaga riik ja inimeste nõudmised raviteenuste kvaliteedile tõusevad, kerkib lähiajal arutelu sotsiaalmaksu tõstmise üle.

2002. aastal riigieelarvet koostama asudes peab rahandusministeerium leidma 400 miljonit krooni haiglate ümberehitusteks. Üksi haiglate ehitustöödeks oleks kokku vaja 4,5 mld krooni. Reformi eesmärk on muuta tervishoiusüsteemi ülalpidamine kokkuhoidlikumaks ja Eesti vajadusi arvestavaks.

Hetkeseis: Seda päeva, mil sotsiaalmaksu kergitamine teoks peaks saama, igatahes veel ei paista.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing