1. november 2006 kell 8:33

Vargad puistavad maamaju

Läinud pühapäeval näitas kolmepealine vargakamp Tartu vallas Pupast-vere külas üles erilist jultumust, tungides ühe talu kõrvalhoonesse keset päist päeva ning riisudes 80-aastase vanaperenaise nähes, kirjutas Tartu Postimees.

"Pimeda ja külma aja saabumisel jätavad inimesed oma suvekodud pikemaks ajaks järelevalveta. Mõningane varguste arvu suurenemine on sellega kaasnenud igal aastal," kommenteeris Tartu politseiosakonna vanemkomissari Indrek Koemets.

Falck Lõuna-Eesti pressiesindaja Annely Allik kinnitas, et maal kinnisvara omavate inimeste seas on teadlikkus oma vara mitmekülgse kaitsmise vajadusest üha kasvanud. Enam märkab seda küll maal puhkamas käivate linlaste kui püsielanike seas. "Neil, kes on juba harjunud valveteenust kasutama, eeskätt mõtlen Tallinna ja Tartu inimesi, on valveseadmete paigaldus ja valveteenuse muretsemine esimesi asju, millele kinnisvara soetades mõeldakse," märkis Allik.

Hetkel kuum