• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soojendatud vana supp

  Äripäev tõstis üles teema, mis on juba ammu ära kirjutatud. Minu nimega seostada püütud korteritehingud on põhjalikult läbi jahvatatud ka kohtuveskites. Sealgi anti juba 2003. a õiguslik hinnang ÄP käsitletud tehingutele. Mingit uut korteriafääri, nagu ajaleht püüab näidata, ei ole.
  2004. a võttis Riigikogu vastu seadusemuudatuse, mille järgi võõrandatakse kortereid kohaliku omavalitsuse kehtestatud korras. Tänu üksmeelsele seisukohale koalitsioonipartneritega sai Tallinnas võimul olev Keskerakond võimaluse hakata teostama ammust lubadust lahendada sundüürnike eluasemeprobleem.
  Paljud pered olid sattunud omandireformi käigus ebaõiglase kohtlemise ohvriks ja saanud külge sundüürniku sildi. Keskerakondlik linnavõim lõi Tallinnas läbipaistva süsteemi, mille kaudu on lahendatud kümnete oma senise eluaseme erastamist aastaid oodanud perede korteriprobleem. Inimesed said tänu linna sõlmitud lepingutele lõpuks korteriomanikeks. Kõik need otsused sündisid mitmes komisjonis toimunud aruteludes ja ka linnavolikogu suures saalis.
  Korterisaajate hulka võis sattuda ka inimesi, kes tegelikult ei vajanudki hädasti seda elamispinda või olid algusest peale kavatsenud sellega raha teenida. Nagu selgus, tegidki mõned sundüürnikud oma seisundi rahaks.
  Iseküsimus on see, kas peab niisugust tegutsemist pahaks panema nii tormiliselt kasvaval kinnisvaraturul, nagu see on Tallinnas, või majanduslikes raskustes elanike puhul, nagu neid meie kõrval veel liiga palju elab. Võibolla tõesti piisas mõnele korteri eest saadud 80 000 või 125 000 kroonist.
  Mina ei saa kuidagi käsitletud tegude eest vastutada ning minu süütust on kinnitanud ka õigusemõistmine. Kohtuliku arutelu käigus tehti 2003. a kindlaks, et ühegi isiku huve pole rikutud ja linn pole nende lepingute kaudu ei majanduslikku ega moraalset kahju saanud. Keegi pole tehingu sõlmimisel notari juures vastupidist väitnud. Vaid üksikud inimesed kasutasid oma staatust iseenda majandusliku olukorra parandamiseks.
  Kohus on otsuse langetanud. Mida uut siis nüüd ÄP leidis? Ei midagi, sest otsitavat lihtsalt pole. Mis aga on, see on alanud valimisvõitlus.
  Autor: Elmar Sepp
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Viking Line’i äpardus rikkus spaa: „Me ei saa uksi lahti teha“
See, kui Tallinki konkurendi Viking Line’i laev Helsingi sadamast väljudes vastu kaid põrkas, tekitas kahju Allas Sea Pooli spaale, nii et see jääb praegu suletuks, kirjutab Helsingin Sanomat.
See, kui Tallinki konkurendi Viking Line’i laev Helsingi sadamast väljudes vastu kaid põrkas, tekitas kahju Allas Sea Pooli spaale, nii et see jääb praegu suletuks, kirjutab Helsingin Sanomat.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.