• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viimsi endised vallajuhid erastasid endale kinnistuid

  Komisjon leidis, et pea kõigi revisjoni käigus uuritud maatehingutega on ühel või teisel hetkel olnud seotud tänased reformierakondlastest volikogu liikmed Madis Saretok ja Enn Sau ning parteitu Kaido Metsma. Nii näiteks on Metsma vallavanemaks olemise ajal erastanud maid oma isale, Sau aga vallavalitsuse liikmena erastanud soodsalt EVPde eest viis krunti Viimsis iseendale.
  Maad on saanud erastada ka Saretoki vennanaine ajal, kui Saretok oli vallavolikogu esimees.
  Lisaks juhtis komisjon tähelepanu 1997. aasta tehingule, kus pärast õigusjärgsele omanikule maade tagastamist on kinnistud paari kuu pärast müüdud Enn Saule ja Saretoki abikaasa lähisugulasele. Saretok oli sel ajal Viimsi maa-ameti juhataja.
  "Aruandest ei loe mitte kusagilt välja, mida on valesti tehtud. Ma ei saa aru, kas kahtlane on erastamise hind, pindala, asukoht, kuupäev või on hoopiski erastaja. Tundub, et siiski erastaja - komisjon on välja valinud teatud sihtgrupi, keda peedistada," kaitses ennast volikogu liige Madis Saretok.
  Reformierakondlane Enn Sau jätkas istungil komisjoni-vastase kriitikaga.
  "Mind paneb imestama, et revisjonikomisjon ei ole toonud välja opositsioonierakonna suuri erastajaid. Komisjon peaks tegelema ikkagi majanduslike probleemidega. Seetõttu peaksime komisjoni suhtes pöörduma õiguskantsleri poole," sõnas paljudes tehingutes figureerinud Sau.
  Kolmas tehingute osapool Vallo Palvadre lisas, et sellise loogika järgi peaks kõikide vallavolikogu liikmete erastamised välja tooma.
  Revisjonikomisjoni esimees Gunnar Kobin kommenteeris, et luubi alla võeti valdavalt maade erastamise seotud tehingud, mille hind oli liiga madal, maa väga suur või isikud seotud vallavalitsusega.
  "Järelevalvekomisjoni ülesanne pole otsuseid teha, vaid selgitada välja üksikasjad ja esitada raport. Otsuste tegemine on kuskil mujal," lisas Kobin.
  Opositsioonis olev Reformierakonna liige Aare Ets asus seepeale rünnakule. "Teen ettepaneku komisjoni liikmetel tagasi astuda ning teha iseenda kohta politseisse avaldus," ütles Ets.
  Kaitsepolitsei komissari Henno Kuurmani sõnul uurib kohalike omavalitsuste korruptsioonikahtlusi politsei. Kaitsepolitsei rida on vaid kõrgete riigiametnikega seonduv korruptsioon. Politseilt ega omavalitsuste üle järelevalvet teostavalt Harju maavalitsuselt ei õnnestunud eile õhtul kommentaari saada.
  Äripäev kirjutas Viimsi vallajuhtide maatehingutest 2004. aasta suvel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.