• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toomas Vitsut: Eesti maine versus punktijaht valimisvõitluses

  Toomas Vitsut, kirjutab Eesti Päevalehes, et mida lähemale märtsivalimistele, seda enam rikastub valimiskampaania. Partei huvides lastakse käiku ka tundlikke ajalooteemasid, ähvardades riigi mainet tõsise kahjuga.

  Oht muutub reaalseks, kui Eesti parempoolsed parteid jätkavad riigikogus hoogsalt kahe hella seaduseelnõu rohmakat läbisurumist, leiab Vitsut.
  Pole saladus, et keelatud rajatiste ja sõjahaudade kaitse seadusega tahetakse luua sobiv alus Tõnismäe monumendi kõrvaldamiseks. Selge on seegi, et Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu jaoks on see üks valimisratsu.
  Ent nii pole loodud vastasseis mitte ainult Toompeal, vaid ka ühiskonnas laiemalt. Avatud maailmas jõuab sisepoliitika paratamatult ka rahvusvahelise avalikkuse ette, mis peaks panema poliitikutele vastutuse ja kohustuse arvestada “sisetarbeks” tehtavate sammude laiemat mõõdet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.