21. november 2006 kell 6:41

Toomas Vitsut: Eesti maine versus punktijaht valimisvõitluses

Toomas Vitsut, kirjutab Eesti Päevalehes, et mida lähemale märtsivalimistele, seda enam rikastub valimiskampaania. Partei huvides lastakse käiku ka tundlikke ajalooteemasid, ähvardades riigi mainet tõsise kahjuga.

Oht muutub reaalseks, kui Eesti parempoolsed parteid jätkavad riigikogus hoogsalt kahe hella seaduseelnõu rohmakat läbisurumist, leiab Vitsut.

Pole saladus, et keelatud rajatiste ja sõjahaudade kaitse seadusega tahetakse luua sobiv alus Tõnismäe monumendi kõrvaldamiseks. Selge on seegi, et Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu jaoks on see üks valimisratsu.

Ent nii pole loodud vastasseis mitte ainult Toompeal, vaid ka ühiskonnas laiemalt. Avatud maailmas jõuab sisepoliitika paratamatult ka rahvusvahelise avalikkuse ette, mis peaks panema poliitikutele vastutuse ja kohustuse arvestada “sisetarbeks” tehtavate sammude laiemat mõõdet.

Hetkel kuum