ÄP fototoimetus • 5. detsember 2006 kell 22:00

Rekord Venemaalt

Kallinevad kütusehinnad tõstsid eile Venemaa aktsiaturgu üheteistkümnendat päeva järjest. Eile õhtul kella viie paiku liikus börsi jälgiv RTS indeks rekordiliselt kõrgel 1824 punktil (1,9 protsenti plussis).

Maailma suurima gaasitootja Gazprom aktsia kosus 1,6%, liikudes 11,81 dollaril.

Deutsche Bank AG tõstis Gazpromi hinnasihti 10,8 dollarini, kuna valitsus lubas tõsta kohalikul turul müüdava odava gaasihinna 2011. aastaks ekspordihinnaga võrdseks. Citigroup tõstis aga sama uudise peale gaasitootja hinnasihi koguni 13,45 dollarilt 15,20 dollarini.

Nafta hind tõusis eile protsendi jagu, kuna turgudel spekuleeritakse, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) alandab 14. detsembri koosviibimisel taas tootmiskvoote ja USA kütteõli laovarud peaks külmemaks muutunud ilma tõttu näitama langustrendi.

Suuruselt neljanda Vene naftatootja Surgutneftegazi aktsia hüppas 6,2% ja liikus eile õhtul 1,48 dollaril.

Autor: ÄP

Hetkel kuum