• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järelturul algab hinnatõus

  Euroopa Liiduga ühinemisest alates on järelturul hinnad langenud, kuid ükski aasta pole neljanda kvartali hinnalangus olnud nii väike kui tänavu.
  Aasta on ka eriline, sest juba mitmes kuu jätkub soe sügis ning jõulumõtteid ei teki.
  See laseb omakorda toimetada sügistööde hooga edasi: turul püsib ostjate huvi ja müüjate suurenenud tegevuskulud tahavad autode müügihinnaga katmist.
  Kui praegu on veel kõik raamidesse mahtuv, siis kevad toob üllatuse.
  Suhteliselt kõrgeks jäänud hinnatasemele aasta lõpust lisab uus aasta oma panuse ja kevadine tõus tuleb tavalisest suurem.
  Ümbritsev kontekst aitab tõusule kaasa - kinnisvara ja rentide kõrge hinnatase, palgataseme tõus, töötamine välisriikides, kallinenud kütus ja remonditeenus.
  On ilmselt paratamatu, et hinnatõus turul kinnistub pikemaks perioodiks.
  Hinnatõus kasutatud autodele ei tule suurusjärgus, mida suudavad läbi viia monopoolsed ettevõtted turul.
  Väga tihedas konkurentsis püsiv autode turg muutub kallimaks mõnede protsentide haaval. Konkurentsi kasutatud autode turul tagab autode müügis võrdse tegutsemise võimalus firmadele ja eraisikutel.
  Just võrdsete võimaluste pärast sellele turul pürgib siia ka uusi kauplejaid, kes müüvad nn "sama aasta" autosid, varjatult uusi. Tihti null-läbisõiduga sama aasta autod põhjustavad konkurentsi uute müüjatele salongides. Nende ostmist segavad aga kahtlused garantii pärast ja selgusetus avariituse suhtes.
  Autor: Rein Reinpõld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.