Euroopa noored kohtusid Noortefoorumil

Liis Epro 05. jaanuar 2007, 00:00

Prantsusmaal Strasbourgis toimus 5.-12. novembril noorteüritus European Youth Forum 2006, mille korraldajaks oli Strasbourgi linnavalitsus. Erinevalt tavapärastest ELi noorsoovahetusprojektidest, kus osalejaid on paarikümne inimese ringis, oli tegu sedavõrd suure üritusega, et kokku oli tulnud Prantsusmaalt, Tšehhist, Poolast, Rumeeniast, Sloveeniast, Slovakkiast, Bulgaariast ja Eestist umbes 60 inimest.

Foorumi eesmärk oli viia kokku noorteorganisatsioonide liikmed ning leida lahendusi mitmesugustele probleemidele nii organisatsioonide kui ka riikide tasandil.

Töörohke nädal vaheldus loengute, töötubade, Euroopa institutsioonide külastuste, vaba aja ja õhtuste

tutvumisüritustega. Muuhulgas käidi tutvumas ka Euroopa Nõukogu ja Euroopa Parlamendi tööga ning kohtuti Strasbourgi linnapeaga.

Kõige põnevamaks kujunes arutelu nooruse kriteeriumide teemadel. Arvamusi oli väga erinevaid ning sõltuvalt kultuurist ka väga õigeid. Seetõttu ei saadudki kogu ELi kohta ühtseid näitajaid paika panna.

Teiste teemade seas oli päevakavas ka Euroopa Harta noorte osalemise kohta kohalikus ja regionaalses elus, mille alla kuulub viis punkti: õigused, vahendid, ruum, võimalused ja toetus.

Nagu kõigi selliste projektide puhul, võib ka seekord kahtlemata tõdeda, et tõsise töö kõrvalt toimunud tutvumisüritused, kultuuriõhtu, linna külastamine ja muud ettevõtmised andsid väga olulise panuse nii inimeste- kui ka organisatsioonidevahelistesse suhetesse. Kõike seda arvesse võttes võib projekti igati edukaks nimetada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing