Börsil lõppes ajaloo halvim veebruar

Tõnis Oja 01. märts 2007, 00:00

Pärast tormilist algust ja enam kui viieprotsendilist langust eilse kauplemispäeva esimestel minutitel toimus börsil mõningane stabiliseerumine ning päeva lõpuks langes Äripäeva indeks vaid 2,91 protsenti, 2489,21 punktile. Nii madalal oli kümne enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav indeks viimati möödunud aasta viimasel kauplemispäeval, 29. detsembril.

Kuuga langes indeks 16,24 protsenti, mis tähendab, et eilsega lõppes halvim veebruar Tallinna börsi ajaloos. Seni oli halvim küünlakuu 1998. aastal ehk veidi vähem kui pool aastat pärast börsikrahhi. Kokku oli veebruaris kaheksa tõusu- ning 12 languspäeva, neist üheksa olid viimased järjestikused kauplemispäevad.

Aktsiatest oli kuu suurim kaotaja Tallinna Kaubamaja, mille omanikud kaotasid enam kui veerandi aktsiate väärtusest. Täna langes aktsia hind 5,7 protsenti, 113,44 kroonini, kuuga 27,8 protsenti. Nii madal oli Kaubamaja aktsia hind viimati novembri alguses. Kaubamaja aktsia oli ka ainus, mille hind on kuuga langenud enam kui viiendiku võrra.

Ülejäänud aktsiate (kui kaks erandit välja arvata) kuu kaotus jäi vahemikku miinus 12,8 (PTA aktsia) kuni miinus 19,7 protsenti (Eesti Ehituse aktsia). Eesti Telekomi aktsia odavnes kuuga 5,5 protsenti, 132,21 kroonini ning ehkki Saku Õlletehase aktsia hind langes eile 1,7 protsenti, 238,3 kroonini, oli see ainus väärtpaber, mille hind veebruaris kerkis (4,3 protsenti).

Kuna suurem osa päevast oli stabiilne, aga selle eest aktiivne kauplemine, usun, et täna tuleb üle hulga aja üks tõusupäev.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing