Karjääripäevad aitavad kontakte luua

Lemmi Kann 30. märts 2007, 00:00

Oma stendi oli üles seadnud üle 60 ettevõtte. Enamik meelitas peale reklaamimaterjalide huvilisi ka Kalevi kommidega. Kommivabrik ise oli samuti üritusel esindatud ning külastajate hulga üle nende boks kurta ei saanud. Ülikoolihoonet täitis parv õhupallidega varustatud üliõpilasi ning messikorraldajaid, kes kandsid erkoranže T-särke ühemõttelise sõnumiga "Kes ei tööta, see ei söö". Messibokside vahel jalutava neljaliikmelise vene keelt kõneleva noormeeste seltskonna vestlusest jäi kõrvu küsimus - A kondomõ zdes dajut? (Kas siin kondoome antakse?).

Kui tuntumate ettevõtete väljapanekud olid lausa piiramisrõngasse võetud, valitses ligi poolte juures tühjus. Üks populaarsemaid stende oli Saku Õlletehasel, kus väiksel messilaual üritas ankeete täita korraga mitu tudengit, samal ajal ootasid järgmised, ankeedid näpus, juba järge.

Teisel kursusel logistikat õppiv Indrek Raba tunnistas, et Saku praktikaankeedi täitmine oli pigem juhus, sest see oli esimene väljapanek, mille juurde ta tänu sõbrale sattus. Selliste ürituste korraldamine on tema hinnangul tänuväärne ettevõtmine. "Ma mäletan küll, kuidas ma praktikakohta otsisin, kui palju see aega ja energiat võttis. Aga siin tulevad tudengid kohale ja saavad firmadega kohe kontakti," kiitis Raba. Samas ütles ta, et paljud ettevõtjad ei taha tudengeid paariks suvekuuks eriti praktikale võtta, vaid eelistavad vähemalt aastase lepingu sõlmimist. "Tegelikult oleks see neile kasulik, sest paljud üliõpilased tahaksid pärast praktikat samasse ettevõttesse tagasi minna. Tudengitesse peaks soosivamalt suhtuma ja neid kas või poole palgaga praktikale võtma. Peaasi on ju see, et kogemusi saadakse," arvas Raba.

Tudengiorganisatsioon BEST-Estonia hakkas ettevõtete ja tudengite kontaktprojekti korraldama juba 1991. aastal. See osutus väga edukaks ning messi korraldamisest on saanud iga-aastane traditsioon.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing