Arco Vara teenis vaatamata tagasilöökidele rekordkasumi

Gert D. Hankewitz 08. mai 2007, 00:00

Kolmele ärimehele Richard Tomingasele, Hillar-Peeter Luitsalule ning Arti Arakasele kuuluv Arco Vara jäi eelmise aasta lõpus silma mitme ebaõnnestumisega. Küll hakkasid venima väiksemad elamuarendusprojektid, hinnatundlik Soome äripartner loobus spaahotelli ehitusest Tallinna Vanasadama juurde ning Kodukolde elurajooni elanikelt üritati poole projekti pealt raha juurde küsida.

Ometi tegi kinnisvarafirma aasta kokkuvõttes hea finiši, mis väljendus pea kahekordistunud, 217,3 miljoni kroonini kasvanud kasumis ning 32,5 miljonis kroonis, mille omanikud dividendidena välja otsustasid võtta.

Kontserni juht Viljar Arakas väljendas tulemuste üle heameelt ning tunnistas, et aasta oli ettevõtte jaoks edukas, mida näitab ka laienemine Rumeeniasse ja Bulgaariasse. "Kui võtad ette sellise riigi, kus on 22 miljonit inimest, siis pole seal mõtet ühe kontoriga piirduda, vaid tuleb edasi minna," vihjas Arakas, et laienemine toob kaasa värbamislaine.

"Plaanid on ambitsioonikad," sõnas ta ning lisas, et Bulgaarias on kavas teha koostööd ka seal tegutseva Andres Kogeri ehitusfirmaga Koger ja Partnerid.

Arco Vara asutas eelmisel aastal veel 13 ühisfirmat, millest enamik on tehtud koostöös ASi Ärimaja meeste Marcel Vichmanni ja Olav Miiliga. Arakase sõnul on see tavapraktika. "Osa projekte tehakse ikka kahasse," sõnas ta ning lisas, et investeeritav raha tuleb siis mõlemalt poolelt.

Arco Vara finantsjuhi Sulev Luiga sõnul jäi 483,6 miljoni kroonine käive oodatust väiksemaks, sest ehitustähtaegade edasilükkumise tõttu nihkus osa 2006. aastasse plaanitud müüke 2007. aasta esimesse kvartalisse.

Küsimusele, kuidas on plaanid Arco Vara börsileminekuga, jätsid asjaosalised endiselt vastamata. "Ei taha tekitada arvamusi selle ümber," põhjendas Arakas.

Analüütikute hinnangul on praegu selleks viimane aeg. "Mida aeg edasi, seda riskantsemaks börsileminek muutub," kommenteeris Sampo Panga analüütik Rainer Änilane.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing