Börsil viitstardiga kauplemine

Tõnis Oja 12. juuni 2007, 00:00

Ehkki tervikuna oli eilne kauplemispäev Tallinna börsil üsna aktiivne, oli päeva algus enam kui vaevaline.

Kell kümme algas kauplemine pelgalt kolme väärtpaberiga. Nendeks olid Eesti Telekomi, Olympic EG ja Tallinki aktsiad, mille käibed jäid nelja miljoni krooni kanti. Päeva suurima käibe, 10,7 miljonit krooni, tegi aga Merko Ehituse aktsia, mille hind kerkis 0,87 protsenti 363,00 kroonini. Esimene tehing sooritati väärtpaberiga siiski alles tund ja veerand pärast kauplemispäeva algust.

Tallinna Kaubamaja aktsiaga, mille hind langes 1,14 protsenti ning mille käibeks kujunes 1,3 miljonit krooni, tehti esimene tehing alles kell 10.53 ning pea kolme miljoni krooni suuruse käibega Harju Elektri aktsia sai käe valgeks sootuks kauplemispäeva teisel poolel. Harju Elektri aktsia hind kukkus 2,2 protsenti, olles sellega päeva suurim kukkuja.

Arvan, et esimese tunni väga loiu kauplemise taga olid probleemid hanza.netiga, milles olid hommikul häired. Regiooni suurima finantsinstitutsiooni investorteenuste kvaliteedi pärast on olnud viimasel ajal palju nurinat. Kuuldavasti ei saanud möödunud nädalal vaadata turusügavust, mis päevakauplejate ja spekulantide jaoks on üsna oluline info. Arvestades, et Hansapank on suurim investorteenuste pakkuja, on pidevad häired süsteemis lubamatud.

Uudis sellest, et Ekspress Grupp Maalehe ära ostis, on minu jaoks igal juhul üllatav. Kui käis Ekspress Grupi aktsiate avalik esmaemissioon, rääkis ettevõtte suuromanik Hans H. Luik võimalikest ostudest internetimeedias ja Kesk-Euroopas, aga Eesti pabermeedia omandamisest ei olnud midagi kuulda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing