Jazz sulab Aafrika muusikasse

Mari Hiiemäe 17. august 2007, 00:00

African Project segab valge ja musta maailma muusikatraditsioonid kokku elurõõmsaks kompotiks. Ansambli mitmekülgsest kultuurilisest algmaterjalist tingitud omanäolisus avaldub tantsulises ning hoogsas muusikas.

Nime African Project taga seisavad muusikud Prantsusmaalt ning kolmest Aafrika riigist. Kolmele prantslasele, kelle hulka kuuluvad muusikaprojekti algatajad altsaksofonist Philippe Sellam ja kitarrist Gilles Renne, on ansamblis vastukaaluks kolm tumedanahalist Aafrika muusikut.

Oluline roll African Projectis on löökpillidel. Aafrika juurtega pillimeeste panusena valmivad kuumad eksootilised rütmid, mida omalt poolt suunab euroopalikele radadele trummar-vokalist Pascal Reva. Malist pärit Aly Keita näitab oma meisterlikkust ksülofoni sugulaspillil balafonil ning talle sekundeerib laulja ja löökpillimängija Deba Sungu Kumbi Kongo Demokraatlikust Vabariigist.

Mauritiuselt pärit Linley Marthe, kes on on 2003. aastast olnud muuhulgas legendaarse ansambli Joe Zawinul Syndicate bassist, hoolitseb bassihelide eest.

Tempokas ning eksootiline, jazz'iga vürtsitatud pillimäng pakub suveõhtusse lõõgastavaid meeleolusid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing