Kodutud loomad tõid dividendide

Kadi Heinsalu 10. oktoober 2007, 00:00

Teho üks omanikke Heikki Anipai ei soovinud sel teemal rääkida. Majandusaruanne näitab, et kodutute loomade hoiupaiga käive oli 2006./2007. majandusaastal (Teho majandusaasta kestab aprillist märtsi lõpuni - toim.) 5,75 miljonit krooni. Tallinna linna keskkonnaamet kandis samal ajal Tehole üle 7,51 miljonit krooni, teatas hoiupaiga eest vastutav ametnik Triinu Saum.

Vahe on 1,76 miljonit krooni, mis on võrdne aruande põhjal väljamakstud dividendide summaga perekond Anipaile.

MTÜ Loomade Hoiupaiga asutas Teho 2004. aastal, kui ta ainsa pakkujana vastava riigihanke võitis. Ta ostis maad Rakus ja ehitas hooned.

Hanke põhjal oli Tallinna aastane tasu loomade hoidmise eest 5,6 miljonit krooni koos käibemaksuga, mis teeb kahe tegutsemisaastaga 11 miljonit krooni. Tegelikult on linn maksnud Tehole üle 16 miljoni krooni. Teho leping kestab 2010. aastani. Riigihanke korraldas linna kommunaalamet, mille juht Ain Valdmann on Anipai ammune sõber ja kunagine äripartner. Hiljem anti asi üle keskkonnaametile.

Paar aastat tagasi kirjutati Tehost seoses laenuga Tallinna kommunaalameti juhile Ain Valdmannile.

Laenu andis Teho tütarfirma Feierson OÜ. Samal ajal kerkis Valdmanni eramu Tallinnas.

Tänavu suvel kirjutas Äripäev, kuidas Valdmann ja Teho omanik Heiki Anipai osalesid 90ndate alguses ühiselt firmas Vare Vara OÜ, mis pidi hakkama tegelema nõukogude sõjaväelt ostetud kinnisvaraga, kuid ei saanud juriidiliste vaidluste tõttu seda teha, kinnisvara võeti suures osas käest.

Teho omanikud on perekond Ghita Aarma ja Heikki Anipai ning esitajaaktsiatega nende kolm last. Firma asutati 1991. aastal ja selles töötab üle 70 inimese.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing