Õhus on edasine ebastabiilsuse oht

Romet Kreek 26. oktoober 2007, 00:00

Üleilmne finantssüsteem seisab edasise ebastabiilsuse riski ees, kuna jätkub ebakindlus krediidituru kaotuste suhtes, kirjutas Bank of England oma äsjaavaldatud esimese poolaasta finantsstabiilsuse raportis.

"Finantssüsteem arenenud majandustes on avatud järgmisteks šokkideks, tulgu need siis krediiditurgudelt või muudest kohtadest," vahendas Bloomberg.

Northern Rocki paanika tagajärjena jätkavad pangad bilanssi raha kuhjamist, mis hoiab laenuturu pinevana. Ehkki rahaturul on märke taastumisest, pole pankade omavaheline kolmekuulise laenu intress pöördunud tagasi kriisiaegse aja tasemeni. Kui pangad ei suuda müüa bilansis olevaid müügiks mõeldud laene, võivad Briti pangad olla sunnitud võtma lagedalt turult 170 mld naela eest laene.

Stabiilsust ohustab USA majanduskasvu aeglustumine, mis võib viia dollari kukkumiseni. Üleilmne majanduskasvu aeglustumine võib lüüa aktsiaid, kohalikuks ohuks on kommertskinnisvara hindade langus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing