Iga maakond saab 60 000kroonise peo

Kadri Jakobson 23. november 2007, 00:00

Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta algab 28. novembril rahvapeoga igas maakonnas. Samal õhtul on Estoniasse kutsutud kõik elusolevad kunagised ja praegused riigikogu liikmed, samuti valitsusliikmed, diplomaatiline korpus ja presidendid. Külalisi on oodatud 396 ringis.

Üritust kannavad üle 20 kaamerat, kõne peab president Toomas Hendrik Ilves ja riigikogu esimees Ene Ergma, rääkis Stenbocki majas ajakirjanikele üks juubeliaasta korraldaja, presidendi kultuurinõunik Jaanus Rohumaa.

Pidulikku kokkutulekut kannab üle ETV, mis samal ajal teeb otselülitusi ka erinevatesse maakondadesse, kus pidutseb rahvas. Õhtu säravamad hetked on Võrumaal, kus Suure Munamäe tipus süüdatakse tuli ja esinevad koorid. Samuti Pilistveres, kus süüdatakse suur tuleskulptuur. Selle põlemist saavad fotograafid jäädvustada helikopterilt.

28. novembriks valmib ETV telelavastus "Oma maapäev", mida näevad ka suurelt ekraanilt pidulised Estonia kontserdisaalis.

"Edasi jätkub juubeliaasta detsembrikuu kontsertide sarjaga "Kutse sünnipäevale - kontsert minu kihelkonnas"," ütles Eesti Pärismuusika Keskuse juht Ando Kiviberg valitsuse pressikonverentsil. "Kontserdid toimuvad igas kihelkonnas. Ainus koht, kus väljaspool kihelkonda kontserdid toimuvad, on Petseri."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing