Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapan näeb Eestis tänu heale inglise keele oskusele ahvatlevat partnerit

  Jaapani majandusprofessor Hiromasa Kubo ütles Eesti Tööandjate Keskliidu seminaril „Jaapan – avastamata koostööpartner“, et Eesti on nende jaoks atraktiivne koostööpartner, kuna siin räägitakse head inglise keelt.

  „Jaapanlased ei räägi võõrkeeli, sageli isegi mitte inglise keelt,“ tõdes Kubo. „Seetõttu otsitakse Ida-Euroopa riikides koostöövõimalusi. Eesti on meie jaoks atraktiivne, kuna inimesed räägivad siin head inglise keelt,“ rääkis ta.
  Autotööstus on praegu põhiline Jaapani tootmisharu Euroopas. „Toyota investeeris äsja Tsehhi ning varustuse tootmist tuuakse üha enam Euroopasse,“ rääkis Kubo. Ühte suurimat koostööpartnerit Euroopas, Saksamaad, vahetavad üha enam välja Poola, Tsehhi, Slovakkia.
  Sarnaselt Eestile seisab Jaapan peatselt silmitsi tööjõu probleemiga. „Demograafilised probleemid saavad tõsised olema ning pessimistina võiksin öelda, et ühel päeval tuleb tööjõudu sisse tuua. Meie praegune pensioniiga on 60 aastat, kuid kui see lükata 65le, saame tõsta oma produktiivsust,“ rääkis majandusprofessor Kubo.
  EASi esinadaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi ütles seminaril, et nende ülesanne on aidata erafirmasid, kes soovivad leida Jaapanis koostööpartnereid. „EASi ülesanne on teostada turu-uuringuid, samuti aidatakse kontakti saada avaliku sektoriga ning kaubanduskodadega,“ rääkis Yamaguchi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.