Aasta kisub nukraks

Tõnis Oja 21. detsember 2007, 00:00

Aktsiaturgudel on jõulueelsel nädalal olnud väga volatiivsed ehk kõikuvad kauplemispäevad.

Kogu turu meeleolusid peegeldavad üsna hästi investeerimispangaga Morgan Stanley seotud uudised. Negatiivne oli see, et pank kandis maha 9,4 miljardi dollari väärtuses halbade kinnisvaralaenudega seotud varasid, neist viiest miljardist polnud varem teatatud. Hea uudis oli aga see, et pangale tegi 5 miljardi dollari suuruse investeeringu Hiina valitsus. Morgan Stanley aktsia hind kerkis 4,18 dollari võrra 50,08 dollarile.

Aasta lõpuni on jäänud nädala jagu kauplemispäevi, kusjuures positiivsust on nende päevade jooksul raske eeldada. Investeerimisfirma Kelmoore Strategy Fundsi portfellihaldur Matt Kelmon ütles uudisteagentuurile AP, et surve aktsiatele on üsna suur. Täna lõpevad optsioonide realiseerimiste tähtajad (optsioon on õigus kindlal ajal kindla hinnaga vara osta või müüa). Lisaks sellele kipuvad fondid kvartali ja aasta lõpus kehvalt käitunud väärtpabereid müüma. Ühesõnaga, aasta lõpp kipub nukraks kiskuma.

Eile olid meeleolud siiski peamiselt optimistlikud.

Euroopa aktsiaturud valdavalt kerkisid, Helsingi börs oli pea protsendi võrra plussis. Ka USA aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva plussis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing