Mariliis Pinn • 7. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Iiri pank muudab AmCrediti kodulaenuandjast laiemaks

"Ostutehing on nüüd ametlikult lõppenud. Hakkasime strateegiat arendama. Nägime Baltimaades head strateegilist võimalust siin head äri teha ja teenust pakkuda," ütles Allied Irish Banksi Balti regiooni tegevjuhi Rowan Duggan.

AmCredit Eesti ASi äritegevus läks üle Iiri suurimale pangagrupile Allied Irish Banksi (AIB), mille tulemusena jätkab AmCrediti kaubamärgi all Eestis ettevõtte filiaal.

Duggani sõnul vaatavad nad ka muid Ida-Euroopa riike, kuhu laieneda, paraku ei olnud ta nõus ütlema, milliseid.

"Tahame pakkuda täisteenust nii era- kui ka ärikliendile. Kliendid peaksid meid eelistama, sest me pakume unikaalseid ja kvaliteetseid teenuseid," jäi Duggan üldsõnaliseks. Tema sõnul on need veel lõplikult välja töötamata.

Allied Irish Banksi Eesti filiaali juhi Andrus Tinni sõnul annavad nad kindlasti eluasemelaenu, kuid nad soovivad hakata pakkuma ka teisi pangateenuseid.

Senise AmCrediti kogu laenuportfell on aasta lõpu seisuga 600 miljonit krooni. "Hindame oma turuosaks kogu Eesti kodulaenuturul 1%, kuid täpselt on raske öelda," ütles Tinn. "Kindlasti on ambitsiooni turuosa kasvatada ja laieneda," sõnas Tinn.

Tinni sõnul on tegu Iirimaa kõige suurema pangaga. "Võrreldes suure Skandinaavia pankadega on Allied Irish Banks natuke suurem kui Swedbank ja pisem kui Nordea," lisas ta.

Duggan märkis, et AIB soovib kasvatada AmCrediti ärimahtusid. "AIB on tulnud Balti riikidesse, et jääda siia pikaks ajaks."

Sampo Panga juht Aivar Rehe tervitas Allied Irish Banksi Eesti pangandusmaastikul ja ütles, et veel on vara öelda, kuidas uus tulija turgu mõjutab. "Tere tulemast," ütles Rehe, "kuid veel on uut konkurenti vara kiita või laita. Vaatame kõigepealt, mis ta teeb."

Rehe sõnul oli AmCredit Eesti ASi äritegevuse üleminek Iiri suurimale pangagrupile juba 2007. aasta viimases kvartalis tehtud otsuse vormistamine.

Rehe sõnu tegutseb Allied Irish Banksi Eesti filiaal praegu vaid väga piiratud erakliendile kodulaenude pakkumise nišis. "Tootevaliku laiendamine on klientidele õige sõnum," kommenteeris Rehe Iiri panga plaani täisteenust pakkuma hakata.

Hansapanga juhi Priit Perensi sõnul on Eesti pangandusturg on üpris küllastunud, seega on uue tulijana siia siseneda küllalt keeruline. "Uue turuosalisena võivad iirlased turule tulla kas odavate hindade või uute toodete-teenustega," ütles Perens.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt