Kadrin Karner • 25. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Bookingahouse'i omanikud vangerdasid aktsiatega

Aktsiavahetuse tulemusena tekkis ettevõtete grupp, kellel on ärihuvid ning portaalid kokku kuues riigis. Emaettevõtte aktsiate kontrollpakk, ligi 65% kuulub senisele ainuomanikule Audrius Ramanauskasele, ülejäänud aktsiad kuuluvad endistele Bookinghouse'i omanikele. Viimastest on suurimad OÜ Eggera ning OÜ Prudenor. AS Bookinghouse on nüüd 100% Interneto Partnerise tütarettevõte.

Bookinghouse'i juhataja Matti Pruuli sõnul on uus ettevõte nüüd registreeritud Leedus.

Kas ka praegused aktsionärid ostetakse üle, Pruuli öelda ei osanud. "Seda ei saa kunagi prognoosida, kas üks aktsionär teeb teisele ostupakkumise, kuid minu teada sellist plaani ette näha ei ole," sõnas Pruuli.

Firma osaniku Andres Liinati kinnitusel koliti ettevõtte tegevus Leetu puhtalt kuluefektiivsusest tulenevatel põhjustel, mõttekas on äri ajada Leedu ettevõtte kaudu.

Ühinenud ettevõtte tegevjuhi ning aktsiate kontrollpakki omava Ramanauskase sõnul on reisiteenuste online-turg hästi kiire kasvu faasis ning konkurentsis püsivad vaid ettevõtted, kellel on efektiivsed äriprotsessid ning piisavalt suur klientuur.

Bookinghouse'i suurim omanik oli seni Andres Liinat, väiksemad omanikud Kaido Saarma ja Olari Taal. Ettevõtte käive oli 2006. aastal ligi 16 miljonit krooni, kahjum 4,4 miljonit krooni.

Eelmise aasta septembris ütles Liinat, et aasta lõpuks on ettevõttel plaanis kasumisse jõuda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt