Rääkisid raskekahurid

Tõnis Oja 29. veebruar 2008, 00:00

Maailma avalikkuse ees on kahel viimasel päeval kõnelnud USA majanduspoliitika otsustajate raskekahurvägi. Kolmapäeval andis aru kongressi rahanduskomitee ees USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke.

Eile kella viie ajal õhtul andis pressikonverentsi, kus juttu ka riigi elamuehitusmajandusest, president George W. Bush. Rahandusminister Henry Paulson kritiseeris eile The Wall Street Journalile antud intervjuus demokraatide seas liikuvaid kavasid kuidas päästa hätta sattunud laenukontoreid, investoreid ja spekulante. Bernanke sõnum rahvaesindajatele oli selge. Tema on valmis alandama baasintressi veel kord, kui majanduskasvu aeglustumine seda nõuab. Ja ilmselt ta seda nõuab, sest eile saabunud neljanda kvartali majanduskasvu täpsustus näitas 0,6 protsenti. Analüütikud ootasid, et maailma suurim majandus kasvaks kümnendiku protsendipunkti võrra kiiremini. Föderaalreserv otsustab baasintresside muutmise 18. märtsil.

Kui Bernanke suutis kolmapäeval aktsiaturgusid hädavaevu vee peal hoida ja indeksid lõpetasid väikeses plussis, siis eile alustas Wall Street pooleprotsendilise langusega. Kukkusid ka Aasia ning Euroopa aktsiad. Aga nagu näitavad viimased päevad, võib kauplemispäeva lõpuks kõik muutuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing