Rootsi oleks uurinud postifirmasid edasi

Piret Reiljan 11. märts 2008, 00:00

Kuu aega tagasi kirjutas Äripäev, et Eesti Posti ja Express Posti juhid on kohtunud ja muu hulgas arutanud, kuidas jagada omavahel postiturgu pärast selle avanemist tuleval aastal. Tegevjuhtide kohtumisi tunnistasid Eesti Posti juht Ahti Kallaste ja Express Posti üks omanikke Hans H. Luik.

Konkurentsiamet oli esmalt postifirmade kohtumiste suhtes ülikriitiline, kuid juba päev hiljem teatas, et kohtumisi uurima ei hakata, kuna Eesti Posti nõukogu ja riigikogu liige Meelis Atonen helistas ametisse seletas kohtumiste sisu kenasti lahti.

Äripäev palus Rootsi konkurentsiameti esindajal kommenteerida, kuidas toimivad nemad sellistel puhkudel.

Rootsi konkurentsiameti strateegia- ja kommunikatsiooniosakonna juhi Monica Widegreni sõnul on konkurentide kohtumine äristrateegia asjus reeglina info, mis pälvib konkurentsiametnike edasise huvi. "Täiendava huvi korral võtame asjaosaliste firmadega ühendust, et lisainfot nõuda," rääkis Widegren. Kui on tõsisem seaduserikkumise kahtlus, üritavad nad infot koguda firmadega ühendust võtmata, et kavandada inspektsioon eelneva hoiatuseta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing