Piret Reiljan • 10. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Rootsi oleks uurinud postifirmasid edasi

Kuu aega tagasi kirjutas Äripäev, et Eesti Posti ja Express Posti juhid on kohtunud ja muu hulgas arutanud, kuidas jagada omavahel postiturgu pärast selle avanemist tuleval aastal. Tegevjuhtide kohtumisi tunnistasid Eesti Posti juht Ahti Kallaste ja Express Posti üks omanikke Hans H. Luik.

Konkurentsiamet oli esmalt postifirmade kohtumiste suhtes ülikriitiline, kuid juba päev hiljem teatas, et kohtumisi uurima ei hakata, kuna Eesti Posti nõukogu ja riigikogu liige Meelis Atonen helistas ametisse seletas kohtumiste sisu kenasti lahti.

Äripäev palus Rootsi konkurentsiameti esindajal kommenteerida, kuidas toimivad nemad sellistel puhkudel.

Rootsi konkurentsiameti strateegia- ja kommunikatsiooniosakonna juhi Monica Widegreni sõnul on konkurentide kohtumine äristrateegia asjus reeglina info, mis pälvib konkurentsiametnike edasise huvi. "Täiendava huvi korral võtame asjaosaliste firmadega ühendust, et lisainfot nõuda," rääkis Widegren. Kui on tõsisem seaduserikkumise kahtlus, üritavad nad infot koguda firmadega ühendust võtmata, et kavandada inspektsioon eelneva hoiatuseta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt