Martin Hanson • 13. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

5,9 õnnetust kilomeetri kohta

Näiteks ei pea politsei statistikat uskudes mitte mingi kandi pealt paika täis- ja noorkuu faaside mõju inimese käitumisele. Aasta jooksul ei esinenud ühtegi täiskuuga päeva, mis oleks liiklusõnnetuste osas teistest päevadest erinenud.

Kui rääkida õnnetusterohketest tänavatest, siis domineerivad ikkagi suured maanteed ja nende pikendused, alustades juba mainitud ohtlikuma Tartu maanteega ning lõpetades Paldiski ja Pärnu maanteedega. Ohtlikumate tänavate tabelit juhib Tartu maantee, kus eelmisel aastal juhtus ühe kilomeetri tänava kohta 5,9 liiklusõnnetust, milles said kannatada inimesed, autod ja muu vara.

Tallinna kõige ohtlikuma ristmiku auväärse esikoha tagas kolme raske liiklusõnnetusega Telliskivi tänava ja Ristiku nurk. Kui eelmisel aastal juhtus ristmikel kokku 187 liiklusõnnetust, siis Tartu maanteega ristuvatel nurkadel kokku 7 inimohvritega liiklusõnnetust.

Rääkides kellaaegadest, siis kõige liiklusohtlikum aeg on õhtuti: kella 16.00st kuni 17.00ni ja seejärel, pärast tunnist pausi, 18.00st kuni 19.00ni. Kõige ohtlikum päev liikluses on neljapäev. Kui kõik see nüüd eelmise aasta põhjal kokku komponeerida ja analüüsida, selgub, et kõige ohtlikum aeg Tallinna liikluses on neljapäeviti kella 16.00st kuni 19.00ni. Selles ajavahemikus juhtus tervelt viis protsenti mullustest inimohvritega lõppenud liiklusõnnetustest. Ning terveks jäämise nimel tasuks eemale hoida nii Telliskivi-Ristiku nurgast kui ka Tartu ja Paldiski maanteest.

Selgituseks, antud tabelis analüüsisime vaid inimohvritega toimunud liiklusõnnetusi, ainult Tallinnas toimunud liiklusõnnetusi ning ainult eelmisel aastal toimunud õnnetusi. Me ei taotle sajaprotsendilist täpsust, vaid näitame tendentse Tallinna liikluses 2007. aastal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt