Tõnis Oja • 13. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Krediidikriis süveneb

Aktsiate hinnad jätkasid langemist eile nii Euroopas, Aasias kui ka Ameerika Ühendriikides, sest järjest süvenev krediidikriis peletab investorid aktsiaturgudelt otsima alternatiivseid investeerimisobjekte.

Viimastel päevadel on nendeks olnud nafta, mille hind käis ülalpool 110 dollari barrel, ja kuld, mille hind puudutas 1000 dollarit unts. Krediidikriis on leidnud ka järjekordse ohvri. Investeerimisfirma Carlyle Capital, mida haldab erakapitalifirma Carlyle Group, hoiatas, et ei suuda ilmselt täita võlakohustusi. Amsterdami börsil kaubeldavat fondi võib ees oodata likvideerimine. See aga suurendab investorite hirmu, et finantssektorist võib tulla halbu uudiseid veel ja veel. Üha süveneva krediidikriisi tõttu kukkusid Aasia aktsiaturud üle 3 (Jaapan) ja 4 protsendi (Hongkong), Euroopa suuremad aktsiaturud olid üle 2 protsendi miinuses ning USA aktsiaturud alustasid esimest kauplemistundi 1,5protsendilise langusega.

Nokia aktsia hind on kukkunud viiel päeval viimasest kuuest ning sellega kaubeldakse tasemel veidi üle 20 euro. Võrreldes aasta algusega on Nokia aktsia kaotanud pea veerandi oma väärtusest ning möödunud sügisest, mil aktsia hind kerkis 29,64 euroni, on aktsia hinnalangus 32 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt