Leedo peab kohtuvõitlust internetikommentaatoritega

Kaisa Tahlfeld 19. märts 2008, 00:00

"Minu meelest kahjustavad sõimavad ja mõnitavad kommentaarid kogu online-meedia mainet. See ei ole minu kui üksikisiku probleem ega Delfi kui institutsiooni probleem. Me teame, et ka justiitsminister on sellele tähelepanu juhtinud, et sellist kontrollimatut sõimu nagu meil Eestis mujal Euroopas ei leia," märkis Leedo.

Kohtuasi kestab juba 2006. aastast.

Oma sõnul ei käi ettevõtja kohut raha pärast. "Hagis on näidatud, et raha väljamõistmisel suunatakse see heategevuseks," selgitas ta ja lisas, et anonüümsete sõimavate kommentaaride keelamine ei ohustaks kuidagi sõnavabadust.

"Ole mees ja kirjuta oma nime all, et kellegi nägu tuleb sisse lüüa. Ma meenutan, et kogu n-ö Delfi temaatika sai alguse 2005. aastal kopteriõnnetusest, kui kümned anonüümsed kommentaatorid hüüdsid matuste ajal, et see on paras, mis juhtus," ütles Leedo.

Delfi juhatuse liikme Ville Jehe sõnul läheb Eesti võimaliku negatiivse kohtuotsuse puhul vaidlema terve maailmaga. "See, et vaidlus netikommentaaride teemal üleval on, on iseenesest hea. Sest see kolmanda poole vastutus tuleb lõpuni läbi vaielda. Meie nägemus on see, et keskkonna omanik ei vastuta. Mina küll ei näe võimalust, kuidas see saaks nii olla, et kolmas osapool vastutaks. See teema tuleb nüüd lõpuni vaielda, ühiskonnas on vaja selgust," rääkis Jehe.

Jehe kinnitas, et kui tuleb negatiivne otsus, siis läheb vaidlus Euroopa Liidu tasemele. "Ausalt öeldes ma ei kujuta ette, kuidas siis Eesti internetikeskkond hakkab välja nägema," märkis ta.

Ebaoluline sõltumatu ja kriitilise ajakirjanduse kestmise seisukohast. Ebaoluline demokraatia seisukohast. Ebaoluline sõnavabaduse seisukohast. Avaliku anonüümse sõimamise ohjeldamine ei ohusta ühtegi neist.

Kuid varem või hiljem oli seesugust vaidlust ühiskonnas vaja. Vaidleme siis.

Pretsedent on praeguses Eestis ülioluline, sest anonüümne lahmimine on läinud üle igasuguse piiri. Meie seda arengusuunda Kalev Meedias ei toeta, isegi kui meie areng ei ole sellevõrra nii kiire kui mõnel konkurendil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing