Mariliis Pinn • 10. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tallinn ei lähe Kofkini eest kohtusse

Kesklinna vanema Marek Jürgensoni allkirjaga jõustus eelmise aasta novembris otsus, millega paar nädalat enne rendikonkursi väljakuulutamist loodud Aleksander Kofkini firma Meriton Food Boutique OÜ sai 25 aastaks rendile kohviku- ja poeruumid Tallinna vanalinnas Pika-Nunne-Laia tänava nurgal.

Ühe pakkujana esinenud OÜ Köögikaubad, OÜ Hiiekivi ja OÜ Kolmjalg esitasid konkursi suhtes protesti. Kiika Kööki kaupluse nime all tegutseva OÜ Köögikaubad omanik Anne-Pii Saare vaidlustas valikukomisjoni otsuse tegemise õigsuse. Kiika Kööki kolis ümber Uuele tänavale Šoti klubi ja Aafrika restorani lähedusse.

Tallinna kesklinna valitsuse kinnitusel oli otsus õiglane, olgugi et Meriton Food Boutique OÜ pakkumise hind polnud kõige kõrgem ja et firma oli loodud vahetult enne konkursi väljakuulutamist, oli nende äriplaan teistest osalejatest parem.

Jürgensoni sõnul on linnal otstarbekam lasta kohtuotsusel jõustuda ja kuulutada välja uus enampakkumine. "See säästaks aega ja kulusid: jooksvad kommunaalkulud, saamata jäänud üüritulu jms, mida oleme sunnitud kandma seoses kasutusest väljalangenud äriruumidega," selgitas ta.

Kofkini esindaja ja Meriton Food Boutique OÜ juhatuse liikme Peedu Zeigeri sõnul aktsepteerivad nad Tallinna otsust.

Zeiger nentis, et ta on välismaal ega ole kahjuks sündmuste arenguga kursis. Zeigeri sõnul ei ole tal piisavalt infot, et edasisi plaane kommenteerida.

"Kui tühistati, siis tühistati. Väga tore. Meil jääb üle aktsepteerida linna käitumist," ütles ta.

Jürgensoni sõnul on linnavalitsus veendunud, et suudaks ringkonnakohtus tõendada enampakkumise korrektsust, kuid nad kahtlustavad, et siis liiguks teine poole edasi riigikohtuni välja.

"Omalt poolt näeme lõppenud kohtuvaidluses pahatahtlikku käitumist vaidlustaja poolt. Seda eelkõige põhjustel, et kaebuses esitatud väited käsitlevad enampakkumise läbiviimise protseduurilisi nüansse, milles ei näinud vaidlustaja puudusi enne, kui sai nn viimasel hetkel teada sellest, et tema pakkumist parimaks ei tunnistatud - alles siis meenus, et kehtestatud reeglid ei vastanud enampakkuja ootustele," rääkis Jürgenson.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt